35 dkg liszt
25 dkg margarin
10 dkg porcukor
fél cs sütőpor
1 tojás
1 ek tejföl
Töltelék:
5 dl tej
10 dkg cukor
1,5 cs főzős vaníliás pudingpor
3 db alma
kiskanál fahéj
cukor ízlés szerint az almához
kevés vaj
A tésztához a lisztet, a sütőport és a porcukrot egy tálban elkeverjük, a puha margarint apró kockákra vágjuk, és belemorzsoljuk a lisztes keverékbe. A tojást és a tejfölt is hozzáadjuk, összegyúrjuk.
A tészta 2/3-adát piteformába nyújtjuk, úgy, hogy az oldalára is jusson.
Hűtőbe tesszük egy fél órára, a megmaradt tésztával együtt, amit majd a tetejére reszelünk.
A pudingport összekeverjük a tejjel és a cukorral, majd kis lángon összefőzzük és félig kihűtjük.
Az almát lereszeljük, levét kinyomkodjuk, kevés vajon a cukorral, és a fahéjjal megpároljuk.
A tésztára öntjük a pudingot, erre rárakjuk az almát. Majd ráreszeljük a megmaradt tésztát. Aranybarnára sütjük.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és tepsi hátulján 2 lapot sütünkk belőle, kb. 5 perc alatt sül meg 180 C fokon légkeveréssel. (Ne süssük tovább, mert akkor nem puhul meg másnapr...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA pudingokat megfőzzük a leírásnak megfelelően. A porcukrot habosra keverjük a vajjal/margarinnal. Ha a puding kihűlt hozzákeverjük a vajas krémet Egy tálcára tegyük le téglalap...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz 5 tojásfehérjéből kemény habot verünk a géppel, majd a sárgáját a cukorral, az olvasztott vajjal és végül a liszttel elkevert sütőporral és mandulával elegyítjük, ennek keveréké...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: Húsz dkg darált diót 10 dkg sütemény- (piskóta-) morzsával, 5 dkg mazsolával, 5 dkg cukorral, 1/2 csomag vaníliás cukorral összekeverünk. A réteslapot tepsi nagyság...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes