menu

Családireceptkönyv.hu

Vaníliakrémes almás pite


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


35 dkg liszt
25 dkg margarin
10 dkg porcukor
fél cs sütőpor
1 tojás
1 ek tejföl
Töltelék:
5 dl tej
10 dkg cukor
1,5 cs főzős vaníliás pudingpor
3 db alma
kiskanál fahéj
cukor ízlés szerint az almához
kevés vaj

Elkészítés:


A tésztához a lisztet, a sütőport és a porcukrot egy tálban elkeverjük, a puha margarint apró kockákra vágjuk, és belemorzsoljuk a lisztes keverékbe. A tojást és a tejfölt is hozzáadjuk, összegyúrjuk.

A tészta 2/3-adát piteformába nyújtjuk, úgy, hogy az oldalára is jusson.

Hűtőbe tesszük egy fél órára, a megmaradt tésztával együtt, amit majd a tetejére reszelünk.

A pudingport összekeverjük a tejjel és a cukorral, majd kis lángon összefőzzük és félig kihűtjük.

Az almát lereszeljük, levét kinyomkodjuk, kevés vajon a cukorral, és a fahéjjal megpároljuk.

A tésztára öntjük a pudingot, erre rárakjuk az almát. Majd ráreszeljük a megmaradt tésztát. Aranybarnára sütjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Lipcsei krémes
Lipcsei krémes

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és tepsi hátulján 2 lapot sütünkk belőle, kb. 5 perc alatt sül meg 180 C fokon légkeveréssel. (Ne süssük tovább, mert akkor nem puhul meg másnapr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Házi francia krémes
Házi francia krémes

A pudingokat megfőzzük a leírásnak megfelelően. A porcukrot habosra keverjük a vajjal/margarinnal. Ha a puding kihűlt hozzákeverjük a vajas krémet Egy tálcára tegyük le téglalap...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejszínes túrótorta
Tejszínes túrótorta

Az 5 tojásfehérjéből kemény habot verünk a géppel, majd a sárgáját a cukorral, az olvasztott vajjal és végül a liszttel elkevert sütőporral és mandulával elegyítjük, ennek keveréké...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Marcsi
Mámorító diós Baklava, annyira de annyira káprázatos
Mámorító diós Baklava, annyira de annyira káprázatos

Elkészítése: Húsz dkg darált diót 10 dkg sütemény- (piskóta-) morzsával, 5 dkg mazsolával, 5 dkg cukorral, 1/2 csomag vaníliás cukorral összekeverünk. A réteslapot tepsi nagyság...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk