Családireceptkönyv.hu

Csöröge fánk


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg búza finomliszt
1,5 dl tejföl (20%-os)
2 g porcukor
5 dkg vaj
3 db tojássárgája
1 csipet só
étolaj a sütéshez

A díszítéshez:
baracklekvár
porcukor

Elkészítés:


A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd alaposan összedolgozzuk a többi hozzávalóval. Ezután becsomagoljuk, és 10-15 percre hűtőbe tesszük. A tésztát vékonyan lisztezett deszkán 2-3 mm vastagságúra és lehetőség szerint szögletesre nyújtjuk. Csörögevágóval négyszögekre vágjuk, és a közepén hosszanti bemetszést ejtünk. Ezután következik a formázás. A négyzetek egyik sarkát áthúzzuk a bemetszésen, így lesznek forgács alakúak. Ha elkészültünk, kis adagokban, egyszer forgatva süssük készre a fánkokat olajban. Figyeljünk, hogy az olaj megfelelően forró legyen, és ne hagyjuk túl sokáig sülni a csörögéket, mert könnyen kiszáradnak. A kész fánkokat még melegen forgassuk porcukorba.

Csöröge fánk

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tótsütemény – Márványos diós sütemény
Tótsütemény – Márványos diós sütemény

A vajat habosra, krémesre kevertem a porcukorral, majd hozzáadtam a citrom lereszelt héját és kifacsart levét is. A sütőport elkevertem a liszttel, átszitáltam, hozzákevertem a da...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Anita
Piskóta 2.
Piskóta 2.

A hozzávalókat össze kell keverni és 180C-os sütőben 25-30percig sütni(nekem kb.10perccel több kellett)

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: brigz
Diós rudak
Diós rudak

Előmelegítjük a sütőt 220 fokra. A töltelékhez összekeverjük a hozzávalókat. A tésztához a lisztet, a sütőport, a cukrot meg a sót elkeverjük egy nagy tálban, az olajat és a tejet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Pudingos keksz
Pudingos keksz

Összedolgozzuk az anyagokat. Golyókat formázunk, tepsire rakjuk, villával megnyomjuk és 200 fokon pár perc alatt megsütjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk