25 dkg búza finomliszt
1,5 dl tejföl (20%-os)
2 g porcukor
5 dkg vaj
3 db tojássárgája
1 csipet só
étolaj a sütéshez
A díszítéshez:
baracklekvár
porcukor
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd alaposan összedolgozzuk a többi hozzávalóval. Ezután becsomagoljuk, és 10-15 percre hűtőbe tesszük. A tésztát vékonyan lisztezett deszkán 2-3 mm vastagságúra és lehetőség szerint szögletesre nyújtjuk. Csörögevágóval négyszögekre vágjuk, és a közepén hosszanti bemetszést ejtünk. Ezután következik a formázás. A négyzetek egyik sarkát áthúzzuk a bemetszésen, így lesznek forgács alakúak. Ha elkészültünk, kis adagokban, egyszer forgatva süssük készre a fánkokat olajban. Figyeljünk, hogy az olaj megfelelően forró legyen, és ne hagyjuk túl sokáig sülni a csörögéket, mert könnyen kiszáradnak. A kész fánkokat még melegen forgassuk porcukorba.
A mézet és a margarint fölolvasztjuk (mikróban szoktam) a többi hozzávalóval egy tálban összegyúrjuk - a tejből csak a végén adunk hozzá, épp csak annyit, hogy gyúrható legyen (ha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHozzávalók: 35 dkg liszt 25 dkg margarin 10 dkg porcukor fél cs sütőpor 1 tojás 1 ek tejföl Töltelék: 5 dl tej 10 dkg cukor 1,5 cs főzős vaníliás pudingpor 3 db alma ki...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A bodzavirágokat "leszemesszük" megmossuk, egy konyharuhán lecsepegtetjük, majd egy tányérra morzsoljuk. Olyan virágokat válasszunk, amik már potyognak, akkor szinte csak le kel...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElkészítés A hozzávalókat összegyúrjuk, 1 órai pihentetés után 2-3 mm vastagságúra kinyútjuk, tojással lekenjük, 10 centi hosszú csíkokat vágunk és lisztezett sütőlemezre tesszük....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű