3 csapott evőkanál só
1 teáskanálnyi frissen őrölt feketebors
1 teáskanálnyi fehérbors
1 fél csokor friss petrezselyem
1-2 gerezd fokhagyma
1 csapott evőkanálnyi szárított oregánó
1 teáskanálnyi római kömény
1 teáskanálnyi fahéj
1 csipet ánizsmag
Egész egyszerűen dolgozd össze a hozzávalókat, és némi olívaolajjal keverd el őket, majd mehetnek is a húsokra.
Az arányokat ízlésed szerint alakíthatod, előbb-utóbb kész lesz a szád ízének leginkább megfelelő gyrospác. Csirkéhez és sertéshez is ideális, na meg persze bárányhoz is.
A csirkemellet vágd szeletekre, majd fűszerezd sóval, borssal. A melleket először mártsd felvert tojásba, majd forgasd útifű maghéj és durvára darált sós, földimogyoró keverékébe....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst felkockázzuk. Egy tálba beletesszük a hozzávalókat (liszt, keményítő, só, tojás, olaj, sütőpor, víz), és sűrű masszát készítünk. Beleforgatjuk a husit. Elkés...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csirkemelleket kicsontozom és 4 darabra vágom, majd húskalapáccsal gyengén ütögetve laposra formázom. 2. Jól megsózom, ezután a felforrósított vajon mindkét oldalát lepirí...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tepsi aljába beletettem a mexikói zöldségkeveréket és az összevagdalt gombát. Megszórtam delikáttal, rámorzsoltam a vajat,jól összeforgattam, és a tetejére tettem a befűszereze...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű