3 db tojás
5 dkg liszt
12 dkg cukor
1 zacskó vaníliás pudingpor
2 dl tejszín
5 dl tej
40 dkg őszibarack befőtt (hámozott, mag nélküli)
3 cl marascinó vagy treeple-sec
10 dkg cukor
A tojásból, cukorból, lisztből piskótalapot sütünk. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. Amikor már azép kemény a hab, akkor kanalanként beleszórunk 3 evőkanál cukrot és tobább verjük, hogy ismét szép kemény legyen. Ezután óvatosan belekeverjük a tojások sárgáját, a lisztet, vigyázzunk, hogy ne törjük össze a habot. Kivajazott tepsibe, egyenletesen elsimítjuk, majd előmelegített sütőben, körülbelül negyed óra alatt megsütjük. Amikor kihűlt, kivesszük a tepsiből.
Közben a vaníliás pudingport a használati utasítás szerint megfőzzük, langyosra hűtjük.
A befőtt levét likőrrel ízesítjük. A piskótalapot zománcos tepsi aljába tesszük, jól meglocsoljuk a likőrös gyümölcslével, majd bevonjuk a langyosra hűlt vaníliakrémmel.
A barackot vékony szeletekre vágva egyenletesen elosztjuk a tetején, kissé belenyomkodjuk a krémbe és hűtőben jól áthűtjük, hogy a krém megdermedjen.
Tálaláskor kockára vágjuk, tetejét felvert tejszínhabbal díszítjük.
1. Egy éles késsel vágd csíkokra a citromok héját. Tedd egy lábosba, öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi, forrald fel, szűrd és öblítsd le. Ezt ismételd meg még kétszer. 2. Fac...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kókusztejbe belekeverjük a vízzel felforralt zselatint. (Ezt előző nap vagy pár órával előbb érdemes megcsinálni és hűtőbe tenni, hogy másnapra megdermedjen.) Amikor megdermedt,...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéztojások fehérjéből kemény habot verünk, majd a cukrot is hozzáadjuk. A diót, a lisztet és a sütőport összekeverjük, a habba dolgozzuk, majd három részre osztjuk. Egy 25 x 38 cm-...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű