Családireceptkönyv.hu

Burgonya krokett


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához

1000 g burgonya
150 ml házi tej / teljes tej
300 g búzaliszt (BL55)
3 db tojás (felvert)
10 g só

A forgatáshoz

zsemlemorzsa

A kisütéshez

étolaj

Elkészítés:


A burgonyát megpucoljuk, kockára vágva enyhén sós vízben megfőzzük. Még forrón áttörjük, és hagyjuk kihűlni.

Kihűlés után hozzákeverjük a gyengén felvert tojásokat, a sót, a tejet és a lisztet.

Vizes kézzel kis gombócokat formázunk, zsemlemorzsában megforgatjuk és forró olajban megsütjük.

Burgonya krokett

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Katka
Lengyel tojás – hagyma nélkül!
Lengyel tojás – hagyma nélkül!

A jó keményre főzött tojásokat megtisztítom, feldarabolom, majd villával jól összetöröm. Belekeverem a vajat, a tejfölt, a mustárt, sózom, beleörlöm a borsot, és közben igyekszem m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hagymás törtburgonya
Hagymás törtburgonya

A krumplikat megpucolom,felkockázom és enyhén sós vízbe kifőzöm. A hagymát nagyon apróra szeletelem, majd kevés olajat öntök hozzá és jól megpárolom. Ha kicsit kezd barnulni a hagy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pizzás hasábburgonya
Pizzás hasábburgonya

1. A hasábburgonyát szilikonpapírral fedett sütőlemezre borítjuk, és egyenletesen elterítjük. 2. 200 C-ra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük a hasábburgonyát. 3. K...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk