20 dkg étcsokoládé
3 dl habtejszin
3 tojássárgája
3 dkg vaj
1 teáskanál szárított csilipehely
A csokoládét felolvasszuk és langyosra hűtjük. A tojások sárgáját, a cukrot és a vajat krémesre keverjük, hozzákeverjük a csokoládéhoz a felvert tejszínhabbal és csilipehellyel együtt. Kelyhekbe öntjük és lehűtjük, majd fogyaszthatjuk is.
Elkészítjük a töltelékeket: Az almát megtisztítjuk, felszeleteljük vagy lereszeljük (ha nagyon sok a leve, akkor kicsit csavarjuk ki párolás előtt). A vajat egy serpenyőben felo...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a többi anyagot és hirtelen tésztává gyúrjuk. Apró, egyenletes kiflikké formázva kenetlen sütőlapon alsó takaréklángon 5-6 percig sütjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűJelenleg itt vagy: Főoldal > Nagyi receptjei > Felfújtak > Rizskoch, ahogy Anyukámtól tanultam Rizskoch, ahogy Anyukámtól tanultam Rizskoch, ahogy Anyukámtól tanultam Beküldve...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűkeksztekercs elkészítéséhez összekeverjük a darált kekszet, a porcukrot, a kakaóport és a vaníliás cukrot, majd összegyúrjuk annyi tejjel, hogy nyújtható tésztát kapjunk. Ezután a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű