Családireceptkönyv.hu

Csirke paprikás


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Az alaphoz

2 gerezd fokhagyma
2 fej vöröshagyma
4 db csirkecomb
2 db TV paprika
2 evőkanál fűszerpaprika
3 evőkanál libazsír
2 db paradicsom
víz
3 csipet só

A habaráshoz

200 g tejföl (20%-os)
1 evőkanál búzaliszt (BL55)

Köretnek

nokedli

Elkészítés:


A fokhagymát apróra vágjuk, a vöröshagymát, paprikát felkockázzuk, paradicsomot felcikkezzük.

A csirkecombokat az izületnél elvágjuk.
A zsírt megolvasztjuk, majd rátesszük a felkockázott paprikát elsőként. Pirítjuk, míg kis színt kap.

Hozzáadjuk a felkockázott vöröshagymát, és a fokhagymát is. Megfonnyasztjuk, zsírjára pirítjuk, azaz az összes nedvességet kifőzzük belőle.

Elzárjuk alatta a hőt, hozzáadjuk a fűszerpaprikát. Alaposan elkeverjük benne. Hozzáadjuk a paradicsomot. Felöntjük kb. fél dl vízzel, csak hogy a paprika ne keseredjen meg. A hőt visszakapcsoljuk alatta.

Beletesszük a csirkecombokat, átkeverjük.

Felöntjük annyi vízzel, amennyi a csirkecombok magasságának kb. a feléig ér. Megsózzuk, és lefedve főzzük tovább. Főzés közben az elfőtt vizet mindig pótoljuk.

Kb. 40 perc főzés után behabarjuk. Ehhez egy tálba tesszük a tejfölt. Kikeverjük a liszttel.

Hozzáteszünk egy keveset a csirkepaprikás forró levéből, és azzal is kikeverjük. Ezt nevezzük hőkiegyenlítésnek.

A liszttel, főzőlével kikevert tejfölt visszacsurgatjuk a csirkecombokra, összekeverjük, és pár percen át főzzük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Csirke paprikás

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Májas tészta sült kacsával
Májas tészta sült kacsával

A combokat megpucolom, jól megmosom, a hájat is, és felrakom sóval vízzel főni, puhára főzöm, és a végén felsütöm rózsásra, a zsírjából veszek el annyit, amennyi a tésztára szükség...

Elkészítési idő: 30-perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar töltött káposzta nyári változatá
töltött káposzta nyári változatá

Az édes káposztát hagyományos módon abáljuk meg sós,köményes,borsos ecetes vízben!Vigyázzunk,hogy ne legyen sós és túl savanyú mert ez a lé lesz az ételnek a felöntő folyadéka!A sz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kata
Sajtkrémes bundában sült csirkefalatok
Sajtkrémes bundában sült csirkefalatok

A megtisztított csirkemelleket nagyobb csíkokra, falatkákra vágjuk, sózzuk-borsozzuk és félretesszük. A masszához a tojásokat a krémsajttal simára keverem keverőgéppel, majd hozzá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk