Az alaphoz
2 gerezd fokhagyma
2 fej vöröshagyma
4 db csirkecomb
2 db TV paprika
2 evőkanál fűszerpaprika
3 evőkanál libazsír
2 db paradicsom
víz
3 csipet só
A habaráshoz
200 g tejföl (20%-os)
1 evőkanál búzaliszt (BL55)
Köretnek
nokedli
A fokhagymát apróra vágjuk, a vöröshagymát, paprikát felkockázzuk, paradicsomot felcikkezzük.
A csirkecombokat az izületnél elvágjuk.
A zsírt megolvasztjuk, majd rátesszük a felkockázott paprikát elsőként. Pirítjuk, míg kis színt kap.
Hozzáadjuk a felkockázott vöröshagymát, és a fokhagymát is. Megfonnyasztjuk, zsírjára pirítjuk, azaz az összes nedvességet kifőzzük belőle.
Elzárjuk alatta a hőt, hozzáadjuk a fűszerpaprikát. Alaposan elkeverjük benne. Hozzáadjuk a paradicsomot. Felöntjük kb. fél dl vízzel, csak hogy a paprika ne keseredjen meg. A hőt visszakapcsoljuk alatta.
Beletesszük a csirkecombokat, átkeverjük.
Felöntjük annyi vízzel, amennyi a csirkecombok magasságának kb. a feléig ér. Megsózzuk, és lefedve főzzük tovább. Főzés közben az elfőtt vizet mindig pótoljuk.
Kb. 40 perc főzés után behabarjuk. Ehhez egy tálba tesszük a tejfölt. Kikeverjük a liszttel.
Hozzáteszünk egy keveset a csirkepaprikás forró levéből, és azzal is kikeverjük. Ezt nevezzük hőkiegyenlítésnek.
A liszttel, főzőlével kikevert tejfölt visszacsurgatjuk a csirkecombokra, összekeverjük, és pár percen át főzzük.
A makarónit sós vízben kifőzzük. Az olajon megpirítjuk a hagymát, a pirospaprikát és az apróra vágott csirkemellet, kevés paradicsomlével addig párolunk, míg puha nem lesz. Megs...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA zúzát alaposan megmossuk, és 2-3 darabra vágjuk. Olajon megpároljuk a hagymát, paprikát, paradicsomot, majd megszórjuk pirospaprikával - érdemes ilyenkor a fazekat levenni a tűz...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: KönnyűSzáraz serpenyőben pirítsd meg a koriandermagot és a római köményt, így még intenzívebben kijön az aromájuk. Majd őröld meg mozsárban, vagy kávédarálón. Keverd össze a többi hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet kockákra vágjuk, és kevés olajon fehéredésig pirítjuk. Az ananászt leszűrjük, külön tesszük a levét. A húst közben sózzuk, borsozzuk, és tehetünk rá gyros fűszerke...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű