Az alaphoz
2 gerezd fokhagyma
2 fej vöröshagyma
4 db csirkecomb
2 db TV paprika
2 evőkanál fűszerpaprika
3 evőkanál libazsír
2 db paradicsom
víz
3 csipet só
A habaráshoz
200 g tejföl (20%-os)
1 evőkanál búzaliszt (BL55)
Köretnek
nokedli
A fokhagymát apróra vágjuk, a vöröshagymát, paprikát felkockázzuk, paradicsomot felcikkezzük.
A csirkecombokat az izületnél elvágjuk.
A zsírt megolvasztjuk, majd rátesszük a felkockázott paprikát elsőként. Pirítjuk, míg kis színt kap.
Hozzáadjuk a felkockázott vöröshagymát, és a fokhagymát is. Megfonnyasztjuk, zsírjára pirítjuk, azaz az összes nedvességet kifőzzük belőle.
Elzárjuk alatta a hőt, hozzáadjuk a fűszerpaprikát. Alaposan elkeverjük benne. Hozzáadjuk a paradicsomot. Felöntjük kb. fél dl vízzel, csak hogy a paprika ne keseredjen meg. A hőt visszakapcsoljuk alatta.
Beletesszük a csirkecombokat, átkeverjük.
Felöntjük annyi vízzel, amennyi a csirkecombok magasságának kb. a feléig ér. Megsózzuk, és lefedve főzzük tovább. Főzés közben az elfőtt vizet mindig pótoljuk.
Kb. 40 perc főzés után behabarjuk. Ehhez egy tálba tesszük a tejfölt. Kikeverjük a liszttel.
Hozzáteszünk egy keveset a csirkepaprikás forró levéből, és azzal is kikeverjük. Ezt nevezzük hőkiegyenlítésnek.
A liszttel, főzőlével kikevert tejfölt visszacsurgatjuk a csirkecombokra, összekeverjük, és pár percen át főzzük.
http://aprosef.hu/klasszikus_csirkepaprikas_recept
1. A csirkemelleket középen éles késsel szétnyitjuk, óvatosan kiklopfoljuk,sózzuk és oregánóval megszórjuk. 2. A fetát négy egyenlő darabra vágjuk. 3. A csirkemellre helyezü...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA csirkemellfilét megtisztítjuk és felkockázzuk. Jól összekeverjük a gyömbérporral és állni hagyjuk kb.1/2 órát. Egy serpenyőben pici olajon megpirítjuk a húst, sózzuk és hozzáadj...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA rózsáira szedett karfiolt megpároljuk ételízesítős vízben. A hagymát kockázzuk, az olajon megpiriítjuk, hozzáadjuk az aprított fokhagymát, rátesszük a darált húst, sózzuk, borsoz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a tejben a cukorral felfuttatjuk, majd a tészta többi hozzávalóival jól összegyúrjuk. Hagyjuk megkelni. A húst vékony csíkokra vágjuk és az olajon megpirít...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Közepes