Családireceptkönyv.hu

Csodás szaftos pörkölt nokedlivel


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:



70 dkg sertéscomb
1 nagy vöröshagyma
3 paprika
1 paradicsom
1 dl paradicsomlé
csipetnyi tárkony
friss petrezselyemzöld
1 teáskanál őrölt pirospaprika
só, bors
olaj

A nokedlihez:

20 dkg liszt
2 tojás
1,2 dl víz


Elkészítés:


A hagymát és a paprikát apróra vagdossuk és kevés olajon megdinszteljük. A húst nagyobb kockákra vágjuk és hozzáadjuk, pár percig pirítjuk, amíg a hús kap egy kis színt. Hozzáadjuk a felaprított paradicsomot, fűszerezzük és öntünk hozzá egy kevés vizet, majd pár percig fedő nélkül főzzük. Amikor a folyadék elpárolgott alóla, öntünk hozzá 1 dl vizet és hozzáadjuk a paradicsomlét is. Fedő alatt lassú tűzön készre főzzük, időnként megkavarjuk. Ha túl kevésnek tűnik a szaft, még adhatunk hozzá egy kevés vizet. Fontos, hogy lassú tűzön főzzük, hogy a hús puha legyen és a szaft sűrű legyen alatta. A nokedli hozzávalóit egy tálba tesszük és fakanállal simára keverjük. Addig kavargatjuk, amíg teljesen csomómentes lesz. Forró sós vízbe szaggatjuk egy nokedliszaggatóval. Amikor feljön a víz tetejére, el is készül, ekkor szűrjük le. A kész pörkölthöz keverjük a nokedlit, így felszívja a szaftot és sokkal ízesebb lesz.

Csodás szaftos pörkölt nokedlivel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Brassói csirkemellből
Brassói csirkemellből

Miután 3 fej vöröshagymát és 2 paprikát kókuszolajon megdinsztelünk, turmix gépbe tesszük és leturmixoljuk. Ugyanabban a lábasban a kockára vágott csirkemellet megpirítjuk, sózzuk,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar TEJSZÍNES CSIRKE COMBOK
TEJSZÍNES CSIRKE COMBOK

A konyhakész húsokat sózzuk, borsozzuk. Egy tálban keverjük össze a többi hozzávalót. A csirkecombokat rendezzük el egy kisebb tepsiben, majd öntsük rá a tejszínes keveréket gon...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Vilmos
Mustáros csirkecombok serpenyőben
Avatar Vilmos Kedvelnék
Mustáros csirkecombok serpenyőben

Először bepácoljuk a csirkecombokat: mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk és megkenjük két evőkanál mustárral, majd félretesszük őket. (Nyilván minél többet áll, annál jobb, de nem...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Rántott csirke szuper ropogós
Rántott csirke szuper ropogós

Készítsük elő az eszközöket: 3 tál, villák, nagy serpenyő sütéshez, konyhai papírtörlővel letakart tál, a csirkék forgatásához húsfogó, vagy fémlapát 1. A csirkemellet konyhai p...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk