A húshoz (2 adag)
1 db csirkemell (egész, filé)
zsír
só
A karfiolhoz
500 g karfiol
só
A besamelhez
A csirkemellet kettészedjük, kiszedjük belőle az inakat, majd félbevágjuk, és kiklopfoljuk őket. Picit sózzuk meg a húsokat.
Az előkészített csirkemelleket egy evőkanálnyi zsíron, serpenyőben megsütjük, majd tepsibe tesszük.
Most a karfiolt készítjük elő. A száráról levagdossuk a karfiol gumókat, megmossuk őket, és gyöngyözve forró sós vízbe tesszük mindet. Lefedve, roppanósra főzzük őket kb 15 perc alatt.
A megfőtt karfiolokat lecsöpögtetjük, és a húsokra tesszük. Ekkor már a sütőt elkezdhetjük előmelegíteni 200 C-ra.
Most a besamel elkészítése következik.
Most a besamelt a karfiolokra öntjük, majd berakjuk a húsokat a sütőbe 200 C-ra, körülbelül 20-25 percre.
Az elkészült Dubarry csirkemellet rizzsel, vagy krumplipürével tálaljuk.
sertés karajjal hasonlóan kell csinálni! Szupi kaja!
A besamelhez:
• 8 dkg vaj
• 8 dkg finomliszt
• 5 dl tej
• 4 tojássárgája
• 4 dkg reszelt sajt
A besamelmártáshoz felforrósítjuk a vajat, beleszórjuk a lisztet, világosra pirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, vékony sugárban felöntjük a tejjel, simára keverjük. Visszatesszük a tűzre, és folyamatosan keverve sűrűsödésig főzzük. Kihűtjük, eldolgozzuk benne a tojások sárgáját, a reszelt sajtot és a felaprított petrezselymet, ízlés szerint sózzuk, szerecsendió.
Troubu si předehřejte na 180°C a plech vyložte pečícím papírem. > Na talíř si dejte strouhanku. Kuřecí prsa si nakrájejte na stejné kousky, okořeňte, osolte a opepřete. Každý ko...
Elkészítési idő:1. A csirkemellet szeletekre vágom, fűszerezem sóval, borssal, magyaros fűszersóval. Hagyom pácolódni 0,5/1 órát. 2. A zsírszalonnát apró kockára vágom, megpirítom. Fehéredésig...
Elkészítési idő:A csirkemellet ujjnyi csíkokra vágjuk és egy zárható dobozba téve felöntjük a tejjel, majd hűtőszekrényben legalább 2 órát -de akár 1 napig is- állni hagyjuk. (A tejben áztatás az...
Elkészítési idő: