menu

Családireceptkönyv.hu

Dubarry cs.mell


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A húshoz (2 adag)

1 db csirkemell (egész, filé)
zsír


A karfiolhoz

500 g karfiol


A besamelhez


Elkészítés:


A csirkemellet kettészedjük, kiszedjük belőle az inakat, majd félbevágjuk, és kiklopfoljuk őket. Picit sózzuk meg a húsokat.
Az előkészített csirkemelleket egy evőkanálnyi zsíron, serpenyőben megsütjük, majd tepsibe tesszük.
Most a karfiolt készítjük elő. A száráról levagdossuk a karfiol gumókat, megmossuk őket, és gyöngyözve forró sós vízbe tesszük mindet. Lefedve, roppanósra főzzük őket kb 15 perc alatt.
A megfőtt karfiolokat lecsöpögtetjük, és a húsokra tesszük. Ekkor már a sütőt elkezdhetjük előmelegíteni 200 C-ra.

Most a besamel elkészítése következik.

Most a besamelt a karfiolokra öntjük, majd berakjuk a húsokat a sütőbe 200 C-ra, körülbelül 20-25 percre.

Az elkészült Dubarry csirkemellet rizzsel, vagy krumplipürével tálaljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


sertés karajjal hasonlóan kell csinálni! Szupi kaja!

A besamelhez:
• 8 dkg vaj
• 8 dkg finomliszt
• 5 dl tej
• 4 tojássárgája
• 4 dkg reszelt sajt
A besamelmártáshoz felforrósítjuk a vajat, beleszórjuk a lisztet, világosra pirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, vékony sugárban felöntjük a tejjel, simára keverjük. Visszatesszük a tűzre, és folyamatosan keverve sűrűsödésig főzzük. Kihűtjük, eldolgozzuk benne a tojások sárgáját, a reszelt sajtot és a felaprított petrezselymet, ízlés szerint sózzuk, szerecsendió.



Dubarry cs.mell

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kacsazúza pörkölt, tarhonyával
Kacsazúza pörkölt, tarhonyával

A zúzát le tisztítom, le mosom, majd egy kis ecetes vízben is gyorsan le öblítem, majd attól is jól megmosom, ezt azért tartom fontosnak, hogy azt a belsőség szagot eltávolítsam...

Elkészítési idő: 20-perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ani
Sajtos tejszínes csirkés spagettinél nincs jobb
Sajtos tejszínes csirkés spagettinél nincs jobb

A csirkemellet felkockázzuk. Sózzuk, borsozzuk és kevés olajon megsütjük. A vajat megolvasztjuk és hozzáadjuk a sajtot. Sóval, borssal és petrezselyemzölddel ízesítjük. Majd bele...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsolt
Krémes, parmezános carbonara csirke
Krémes, parmezános carbonara csirke

A csirkemellet középen kettévágjuk, majd 2-2 szeletet vágunk belőle. A lisztet összekeverjük a parmezán felével, majd többször megforgatjuk benne a húst. Forró olajban mindké...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejben - sajtban fürdetett csirkecombok
Tejben - sajtban fürdetett csirkecombok

1. Kenjük be a füszerkeverékkel a combokat. A bört húzzuk fel és tömködjük meg a szelet sajtokkal. 2. Egy sütöben használható jénaiba, vagy bármibe beleöntjük a tejet és belerakju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk