Családireceptkönyv.hu

Dubarry cs.mell


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A húshoz (2 adag)

1 db csirkemell (egész, filé)
zsír


A karfiolhoz

500 g karfiol


A besamelhez


Elkészítés:


A csirkemellet kettészedjük, kiszedjük belőle az inakat, majd félbevágjuk, és kiklopfoljuk őket. Picit sózzuk meg a húsokat.
Az előkészített csirkemelleket egy evőkanálnyi zsíron, serpenyőben megsütjük, majd tepsibe tesszük.
Most a karfiolt készítjük elő. A száráról levagdossuk a karfiol gumókat, megmossuk őket, és gyöngyözve forró sós vízbe tesszük mindet. Lefedve, roppanósra főzzük őket kb 15 perc alatt.
A megfőtt karfiolokat lecsöpögtetjük, és a húsokra tesszük. Ekkor már a sütőt elkezdhetjük előmelegíteni 200 C-ra.

Most a besamel elkészítése következik.

Most a besamelt a karfiolokra öntjük, majd berakjuk a húsokat a sütőbe 200 C-ra, körülbelül 20-25 percre.

Az elkészült Dubarry csirkemellet rizzsel, vagy krumplipürével tálaljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


sertés karajjal hasonlóan kell csinálni! Szupi kaja!

A besamelhez:
• 8 dkg vaj
• 8 dkg finomliszt
• 5 dl tej
• 4 tojássárgája
• 4 dkg reszelt sajt
A besamelmártáshoz felforrósítjuk a vajat, beleszórjuk a lisztet, világosra pirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, vékony sugárban felöntjük a tejjel, simára keverjük. Visszatesszük a tűzre, és folyamatosan keverve sűrűsödésig főzzük. Kihűtjük, eldolgozzuk benne a tojások sárgáját, a reszelt sajtot és a felaprított petrezselymet, ízlés szerint sózzuk, szerecsendió.



Dubarry cs.mell

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: emaxa
kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou

Troubu si předehřejte na 180°C a plech vyložte pečícím papírem. > Na talíř si dejte strouhanku. Kuřecí prsa si nakrájejte na stejné kousky, okořeňte, osolte a opepřete. Každý ko...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gombás - lecsós szelet
Gombás - lecsós szelet

1. A csirkemellet szeletekre vágom, fűszerezem sóval, borssal, magyaros fűszersóval. Hagyom pácolódni 0,5/1 órát. 2. A zsírszalonnát apró kockára vágom, megpirítom. Fehéredésig...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Szezámos csirkefalatok
Szezámos csirkefalatok

A csirkemellet ujjnyi csíkokra vágjuk és egy zárható dobozba téve felöntjük a tejjel, majd hűtőszekrényben legalább 2 órát -de akár 1 napig is- állni hagyjuk. (A tejben áztatás az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk