1 fej vöröshagyma finomra aprítva
3 gerezd fokhagyma zúzva
3 ek olíva olaj
40 dkg lencse mosva, átválogatva
2 babérlevél
fél tk őrölt római kömény
fél tk őrölt koriander
1,2 liter húsleves vagy víz
2 dl natúr joghurt
1 ek mustár (dijoni a legjobb)
2 ek keményítő
1 nagy csokor petrezselyemzöld aprítva
1 kápia paprika kockázva
7-8 dkg csípős kolbász kockázva, serpenyőben ropogósra sütve
só, bors
pár csepp citromlé
A finomra aprított hagymát az olajon üvegesre dinsztelem. Hozzá reszelem a fokhagymát, belekeverem a fűszereket, 1 percig együtt pirítom őket, majd hozzáadom a lencsét. Felöntöm a húslevessel, 2 tk sóval megsózom, beledobom a babérleveleket majd fedő alatt "fogkeményre" főzöm. Két merőkanálnyit különszedek, pürésítem, majd visszaöntöm az alapba. A joghurtot kikeverem a mustárral és a keményítővel majd besűrítem a főzeléket. Sóval, borssal ízesítem. A petrezselyem felét a főzelékbe teszem, a másik felét a kockázott paprikával és kolbásszal egy keverőtálban összeforgatom. Tálaláskor a kolbászos keverékből a főzelék közepére teszek, meglocsolom pár csepp citromlével és a kisült kolbászzsírral. Bevallom, ettől lett igazi! Tipp! A fűszerezésnél lehetünk bátrabbak, mert a joghurt lekerekíti az erős ízeket. És a csípősséget is elviseli! (csípős mustár, kolbász, chilipehely)
A megmosott lencsét vízben feltesszük főni, borsikafű, babérlevél,szódabikarbóna,cukor és só fűszerezésével. Megpuhulása után berántani , majd tejföllel ízesíteni!
Elkészítési idő: 0,5 órakrumpli+kockára+víz+főzőm+fűszerek-->ha kész be rántom fokhagymásan :)
Elkészítési idő: 1 óraA felesborsót előző este beáztatatjuk./Hamarabb megfő másnap,és nem puffasszt annyira/ Másnap alaposan átmossuk,és felöntjük annyi vízzel hogy ellepje Fűszerezzük.Puhára főzzük.A v...
Elkészítési idő: