1 fej vöröshagyma finomra aprítva
3 gerezd fokhagyma zúzva
3 ek olíva olaj
40 dkg lencse mosva, átválogatva
2 babérlevél
fél tk őrölt római kömény
fél tk őrölt koriander
1,2 liter húsleves vagy víz
2 dl natúr joghurt
1 ek mustár (dijoni a legjobb)
2 ek keményítő
1 nagy csokor petrezselyemzöld aprítva
1 kápia paprika kockázva
7-8 dkg csípős kolbász kockázva, serpenyőben ropogósra sütve
só, bors
pár csepp citromlé
A finomra aprított hagymát az olajon üvegesre dinsztelem. Hozzá reszelem a fokhagymát, belekeverem a fűszereket, 1 percig együtt pirítom őket, majd hozzáadom a lencsét. Felöntöm a húslevessel, 2 tk sóval megsózom, beledobom a babérleveleket majd fedő alatt "fogkeményre" főzöm. Két merőkanálnyit különszedek, pürésítem, majd visszaöntöm az alapba. A joghurtot kikeverem a mustárral és a keményítővel majd besűrítem a főzeléket. Sóval, borssal ízesítem. A petrezselyem felét a főzelékbe teszem, a másik felét a kockázott paprikával és kolbásszal egy keverőtálban összeforgatom. Tálaláskor a kolbászos keverékből a főzelék közepére teszek, meglocsolom pár csepp citromlével és a kisült kolbászzsírral. Bevallom, ettől lett igazi! Tipp! A fűszerezésnél lehetünk bátrabbak, mert a joghurt lekerekíti az erős ízeket. És a csípősséget is elviseli! (csípős mustár, kolbász, chilipehely)
A céklát meghámozzuk, felkockázzuk, és feltesszük főni annyi vízben, hogy ellepje. Ízesítjük a köménnyel és a sóval ízles szerint. Ha megpuhult (én nem szoktam teljesen puhára főz...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA finomra a pirított hagymát vaj és olaj összeolvasztott keverékén üvegesre párolom. Enyhén sózom, közben egy-egy kanál vizet adok hozzá, hogy puhára főljön. Ráreszelem a fokhagymá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposzta torzsáját eltávolítjuk, megmossuk, és csíkokra vágjuk. A krumplit megpucoljuk és felkockázzuk. A burgonyát és a felcsíkozott káposztát egy fazékba tesszük, és anny...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA hagymát az olajon megdinsztelem, beleteszem a borsót felöntöm vízzel és puhára főzöm.Befűszerezem,a lisztből a tejjel eresztéket csinálok és ráöntöm a borsóra folyamatosan kavarg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű