1 fej vöröshagyma finomra aprítva
3 gerezd fokhagyma zúzva
3 ek olíva olaj
40 dkg lencse mosva, átválogatva
2 babérlevél
fél tk őrölt római kömény
fél tk őrölt koriander
1,2 liter húsleves vagy víz
2 dl natúr joghurt
1 ek mustár (dijoni a legjobb)
2 ek keményítő
1 nagy csokor petrezselyemzöld aprítva
1 kápia paprika kockázva
7-8 dkg csípős kolbász kockázva, serpenyőben ropogósra sütve
só, bors
pár csepp citromlé
A finomra aprított hagymát az olajon üvegesre dinsztelem. Hozzá reszelem a fokhagymát, belekeverem a fűszereket, 1 percig együtt pirítom őket, majd hozzáadom a lencsét. Felöntöm a húslevessel, 2 tk sóval megsózom, beledobom a babérleveleket majd fedő alatt "fogkeményre" főzöm. Két merőkanálnyit különszedek, pürésítem, majd visszaöntöm az alapba. A joghurtot kikeverem a mustárral és a keményítővel majd besűrítem a főzeléket. Sóval, borssal ízesítem. A petrezselyem felét a főzelékbe teszem, a másik felét a kockázott paprikával és kolbásszal egy keverőtálban összeforgatom. Tálaláskor a kolbászos keverékből a főzelék közepére teszek, meglocsolom pár csepp citromlével és a kisült kolbászzsírral. Bevallom, ettől lett igazi! Tipp! A fűszerezésnél lehetünk bátrabbak, mert a joghurt lekerekíti az erős ízeket. És a csípősséget is elviseli! (csípős mustár, kolbász, chilipehely)
1. Az előző napon beáztatott borsót leszűröm, leöblítem. 2. Füstölt lében kezdem el főzni. 3. Hozzáadom a megtisztított vöröshagymát. 4. Világos rántást készítek, hideg...
Elkészítési idő:Előző este beáztatjuk a babot jó bő, hideg vízben, és főzés előtt átmossuk -így tesszük fel főzni, ugyancsak hideg vízben. Hozzáadjuk a füstölt husikát, kolbászt, majd a borsot, b...
Elkészítési idő: 60 percA tököt meghámozzuk, hosszában négyfelé vágjuk, a középső magos részét kivágjuk, nem dobjuk ki, félretesszük. A tök húsát legyaluljuk, vagy nagylyukú reszelőn lereszeljük. A félret...
Elkészítési idő: 10 percA tököt egy nagyobb lábasban, kevés vízzel és sóval megfőzzük. Étolajat forrósítunk (néhány e.k.), beleszórjuk a lisztet és megpirítjuk, majd a tűzről levéve kb. fél pohár hideg v...
Elkészítési idő: