40 dkg liszt,
1 db élesztő ,
1 egész tojás,
1 sima kefir,
csipet só,
kevés langyos víz. kb:1/2 pohár
A langyos vízben elmorzsoljuk az élesztőt, beletesszük a sót, majd a többi anyaggal összeállítjuk a tésztát.Viszonylag puhább tésztánk lesz, de ettől lesz igazi “békebeli” lángosunk.
Letakarjuk, majd, ha megkelt 2 ujjnyi vastagra kinyújtjuk és négyzeteket vágunk belőle.Vizes kézzel a kívánt nagyságúra és alakúra húzzuk (nem kell vékonyra!), majd forró olajban megsütjük és papírtörlővel bélelt szűrőbe tesszük.
Fokhagymaprésen 4 gerezd fokhagymát összetörünk és tejföllel összekeverjük, majd ízlés szerint a lángosra kenjük, tetejére sajtot reszelünk. Amennyiben nincs szükségünk az egész tésztára, bátran lefagyaszthatjuk és bármikor elővehetjük.
Egy vastag falú edény alját vékonyan kivajazzuk, hogy a tej ne ragadjon le. Beletesszük a tejet forrni, közben a tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjét a cukor felével és egy c...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűkovaszlabor.blog.hu/
Elkészítési idő: Nehézség: NehézDobj turmixgépbe vagy 5 dkg hántolt mandulát, vagy 5 dkg kesudiót, vagy 1 dl kókusztejet/kókusztejszínt Öntsd föl további vízzel úgy, hogy összesen 5 dl legyen a folyadék Turmixo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű