40 dkg liszt,
1 db élesztő ,
1 egész tojás,
1 sima kefir,
csipet só,
kevés langyos víz. kb:1/2 pohár
A langyos vízben elmorzsoljuk az élesztőt, beletesszük a sót, majd a többi anyaggal összeállítjuk a tésztát.Viszonylag puhább tésztánk lesz, de ettől lesz igazi “békebeli” lángosunk.
Letakarjuk, majd, ha megkelt 2 ujjnyi vastagra kinyújtjuk és négyzeteket vágunk belőle.Vizes kézzel a kívánt nagyságúra és alakúra húzzuk (nem kell vékonyra!), majd forró olajban megsütjük és papírtörlővel bélelt szűrőbe tesszük.
Fokhagymaprésen 4 gerezd fokhagymát összetörünk és tejföllel összekeverjük, majd ízlés szerint a lángosra kenjük, tetejére sajtot reszelünk. Amennyiben nincs szükségünk az egész tésztára, bátran lefagyaszthatjuk és bármikor elővehetjük.
A felhevített olajon megpirítjuk a lisztet. Beledinszteljük a vöröshagymát és a fokhagymát. A tűzről levéve belekeverjük a pirospaprikát. Visszatéve a lángra, beleöntjük a burgo...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűAz epret mossuk meg, majd csepegtessük le, vágjuk gerezdekre a szemeket. A joghurthoz keverjük hozzá a mézet. Egy pohár aljába helyezzünk néhány gerezd epret, szórjunk rá kukori...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy serpenyőben megmelegítjük az olajat és a felvágott hagymát, paprikát, fokhagymát, pirítani kezdjük. Hozzáadjuk a felszeletelt cukkinit, majd lassú tűzön tovább pároljuk. Mikor...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű