Családireceptkönyv.hu

Kenyér lángos (langalló)


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A tésztához

400 g burgonya (főtt, áttört)
90 ml 2,8%-os tej
1 teáskanál kristálycukor
30 g élesztő (friss)
540 g búzaliszt (BL55)
45 ml étolaj
0.5 teáskanál só
340 ml víz

A tepsire

étolaj

A feltéthez

350 ml tejföl (20%-os)
125 g szalonna, bacon (nyers)
3 fej lilahagyma
430 g trappista sajt (reszelt)

Elkészítés:


A burgonyákat meghámozzuk, felkockázzuk, majd sós vízben puhára főzzük.
400 g burgonya (főtt, áttört)

Közben felfuttatjuk az élesztõt a langyos cukros tejben.
90 ml 2,8%-os tej, 1 teáskanál kristálycukor, 30 g élesztő (friss)

Mikor a burgonya puhára főtt, leszűrjük, áttörjük, majd hagyjuk kihűlni minimum langyosra.

Mikor a burgonya kihűlt, hozzáöntjük a tészta többi hozzávalóját. (Liszt, olaj, só, víz, felfuttatott élesztő.)
540 g búzaliszt (BL55), 45 ml étolaj, 0.5 teáskanál só, 340 ml víz

Begyúrjuk a tésztát sűrű nokedlitészta állagúra.

Liszttel megszórjuk a tetejét a tésztának, majd letakarva kelesztjük egy órán át.

Mikor a tészta megkelt, egy gáztepsibe szilikonos sütőpapírt terítünk. Ezt vékonyan megkenjük étolajjal, ráborítjuk a tésztát, a tetejét is beolajozzuk, és egyenletesen kilapítjuk a lemezen.
étolaj

Megszurkáljuk, és kb. 20-25 perc alatt elősütjük egy 220 C-ra előmelegített sütőben légkeverés nélkül. Félig átsültnek kell lennie.

Ha megvan, megkenjük a tetejét a tejföllel.
350 ml tejföl (20%-os)

Megszórjuk egyenletesen a kockázott baconnal, majd a felkockázott lilahagymával, végül a reszelt trappistával.
125 g szalonna, bacon (nyers), 3 fej lilahagyma, 430 g trappista sajt (reszelt)

Végül ismét visszatesszük a 230 C-os sütőbe, és kb. 15 perc alatt pirosra sütjük a tetejét. Alsó-felső sütést használjunk, és a sütő alsó részébe tegyük, ha nem éget a sütő alja. (A sütési hőfok és idő sütőnként változhat!

Melegen szeleteljük az elkészült langallót!

Trükkök, tippek, praktikák:


Kenyér lángos (langalló)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Pizza nagy gáztepsiben
Pizza nagy gáztepsiben

A hozzávalókat összegyúrjuk kb. 10-15 percig állni hagyjuk. Kiolajozott tepsibe nyújtjuk a tésztát, megkenjük pizzakrémmel majd ízlés szerint teszünk rá szalámit (téli szalámi, son...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
SÜLT CÉKLA
SÜLT CÉKLA

A céklát alaposan megmossuk, és kisebb darabokra vágjuk. Tepsibe helyezzük. Az olajat összekeverjük a fűszerekkel, meglocsoljuk a céklát, köré dobáljuk a fokhagyma gerezdeket, és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Sajtos fokhagymás hamis pizza
Sajtos fokhagymás hamis pizza

Előbb elkészítjük a pizza tésztát a szokásos módón. Az élesztőt és a cukrot meleg vízbe tesszük és felfutatjuk. 250 g lisztet egy tálba teszünk, hozzáadjuk a felfutatott élesztőt,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Póréhagymás-gombás spagetti
Póréhagymás-gombás spagetti

gombát nagyobb darabokra vágjuk. A póréhagymát felkarikázzuk, az olívaolaj és a vaj keverékén megdinszteljük. Hozzáadjuk a gombát, és megpároljuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk