menu

Családireceptkönyv.hu

Kenyér lángos (langalló)


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A tésztához

400 g burgonya (főtt, áttört)
90 ml 2,8%-os tej
1 teáskanál kristálycukor
30 g élesztő (friss)
540 g búzaliszt (BL55)
45 ml étolaj
0.5 teáskanál só
340 ml víz

A tepsire

étolaj

A feltéthez

350 ml tejföl (20%-os)
125 g szalonna, bacon (nyers)
3 fej lilahagyma
430 g trappista sajt (reszelt)

Elkészítés:


A burgonyákat meghámozzuk, felkockázzuk, majd sós vízben puhára főzzük.
400 g burgonya (főtt, áttört)

Közben felfuttatjuk az élesztõt a langyos cukros tejben.
90 ml 2,8%-os tej, 1 teáskanál kristálycukor, 30 g élesztő (friss)

Mikor a burgonya puhára főtt, leszűrjük, áttörjük, majd hagyjuk kihűlni minimum langyosra.

Mikor a burgonya kihűlt, hozzáöntjük a tészta többi hozzávalóját. (Liszt, olaj, só, víz, felfuttatott élesztő.)
540 g búzaliszt (BL55), 45 ml étolaj, 0.5 teáskanál só, 340 ml víz

Begyúrjuk a tésztát sűrű nokedlitészta állagúra.

Liszttel megszórjuk a tetejét a tésztának, majd letakarva kelesztjük egy órán át.

Mikor a tészta megkelt, egy gáztepsibe szilikonos sütőpapírt terítünk. Ezt vékonyan megkenjük étolajjal, ráborítjuk a tésztát, a tetejét is beolajozzuk, és egyenletesen kilapítjuk a lemezen.
étolaj

Megszurkáljuk, és kb. 20-25 perc alatt elősütjük egy 220 C-ra előmelegített sütőben légkeverés nélkül. Félig átsültnek kell lennie.

Ha megvan, megkenjük a tetejét a tejföllel.
350 ml tejföl (20%-os)

Megszórjuk egyenletesen a kockázott baconnal, majd a felkockázott lilahagymával, végül a reszelt trappistával.
125 g szalonna, bacon (nyers), 3 fej lilahagyma, 430 g trappista sajt (reszelt)

Végül ismét visszatesszük a 230 C-os sütőbe, és kb. 15 perc alatt pirosra sütjük a tetejét. Alsó-felső sütést használjunk, és a sütő alsó részébe tegyük, ha nem éget a sütő alja. (A sütési hőfok és idő sütőnként változhat!

Melegen szeleteljük az elkészült langallót!

Trükkök, tippek, praktikák:


http://aprosef.hu/kenyerlangos_langallo_recept

Kenyér lángos (langalló)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Krumplis koronák! Hús és krumpli fenséges kombináció
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék Avatar ZSUZSANNA Kedvelnék Avatar Ivett Kedvelnék
Krumplis koronák! Hús és krumpli fenséges kombináció

A burgonyát meghámozzuk és sós vízben megfőzzük. Egy serpenyőben megpirítjuk a hagymát egy olívaolaj csepegtetésében, majd hozzáadjuk az őrölt marhahúst sóval és borssal. Addig főz...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Meggyszósz pirított darával, fokhagymás oldalassal
Meggyszósz pirított darával, fokhagymás oldalassal

Az oldalas 1 órán keresztül fog sülni, ezért ezzel kezdjük. Az oldalast megmossuk, lecsöpögtetjük, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A fokhagymakrémet összekeverjük az ol...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Jamie Oliver sült krumpli
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék Avatar Ivett Kedvelnék
Jamie Oliver sült krumpli

A krumplit meghámozom pin pong darabokra vágom megfőzöm Sós, szódabikarbónás vízben kell előfőzni a krumplit, 2 liter vizet, mikor forr, adjunk hozzá 2 evőkanál sót, a szódabik...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krisztina
Banános krémtúró görög joghurttal
Banános krémtúró görög joghurttal

A banánt, túrót és a joghurtot edénybe rakod + a vaníliát, majd botmixerrel selymesre kevered. Poharakba adagolod, és hűtőbe rakod.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk