készen 75 dkg lesz
50 dkg liszt
3 dl víz
1 dkg élesztő
készen 20 dkg lesz
120 g liszt
4 g élesztő
80 g víz
Géppel 10 percig dagasztani. Keményebb,mint a kenyértészta.Letakarni,olajos tálba,10-12 óra után használható.7-10 napig jó hűtőben, vagy adagokra osztva mehet a fagyasztóba.
Sütés előtt 3-4 órával ki kell tenni a konyhapultra és hagyni, hogy kiengedjen. Ezután már használható.
A lisztet csomómentesen összedolgozzuk a tojások sárgájával és a sörrel, valamint egy kis sóval. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, s az olajjal együtt ezt is a tésztához keve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKidagasztjuk jól,másnap használhatjuk,a maradék tetős dobozba a hűtőbe 10 napig is eláll.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a cukorral felfuttatom.A többi hozzávalókat tálba rakom a felfuttatót élesztővel lágyabb tésztát dagasztunk.Letakarva meleg helyen kelesztjük.Vagy csinálhatjuk kenyérsü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kézmeleg vízben keverd el a cukrot és az olívaolajat, és morzsold bele az élesztőt. Hagyd néhány percig felfutni. A lisztet és a sót szitáld egy nagyobb munkapultra vagy edény...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű