2 tojás,
2 deci tejfel,
30 deka cukor,
15 deka finom liszt,
7 deka margarin,
15 deka darált mák,
1 csomag vaníliás cukor,
egy fél citrom reszelt héja,
10 deka mazsola,
10 deka dió,
késhegynyi sütőpor,
zsír,
liszt a tepsi kikenéséhez
Habosra kikeverjük a cukrot az egész tojásokkal, és a sütőporral, majd tovább keverjük a tejfellel. Beleadjuk az olvasztott margarint, a lisztet, a darált mákot, a reszelt citromhéjat, a vaníliás cukrot, végül a durvára vágott diót és a mazsolát.
Kisebb kizsírozott, kilisztezett tepsibe öntjük, és közepes tűznél megsütjük.
A tojásokat felverem, hozzáteszem a szódabikarbónát, az édesítőt, a vaníliát, majd jöhet az útifű maghéj, a kókuszliszt és a kókuszreszelék is. Végül az almát tesszük hozzá. Összek...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűElkészítés: 1. A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. Az átszitált lisztben elkeverjük a 2 evőkanál cukrot és csipet sót, majd hozzáadjuk az 1 tojást, olvasztott vajat, a vaní...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszekavarod a tetejére valót. A zabkorpát, pudingport, sütőport, sz.ódabikarbónát is összekavarod. Tojást felvered,hozzáadod az édesítőt és a joghurtot. Beleadagolod a zabko...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű