Személyenként 2-3 db középnagyságú gombafej,
1 dkg só,
3 evőkanálnyi liszt,
2 tojás,
15 dkg zsemlemorzsa,
2 dl olaj vagy 20 dkg zsír.
A rántott gombához egyenlő nagyságú, körülbelül 5 cm átmérőjű gombát szerzünk be. A vargányának a felső, barna hártyáját lehúzzuk. A megtisztított gombafejeket forrásban levő, enyhén sós, kissé ecetes vízbe téve kifőzzük (felforrástól számítva 3-5 percig). Szűrőkanállal kiszedjük, jól leszárítjuk. Megsózzuk, lisztben, felvert tojásban, morzsában megforgatjuk és bő forró zsiradékban mindkét oldalát szép rózsaszínűre sütjük.
Tálra vagy sütőlapra terített selyempapírra (papírszalvétára) szedjük. Forrón, frissen tálaljuk, zöldpetrezselyemmel díszítjük. Rizsköretet és tartármártást adunk hozzá.
Padlizsánokat megszurkáljuk, 200 fokos Sütőben puhára sütjük (kB 20-30 perc). Amíg kihül apróra vágott vöröshagymát megpirítunk. A Padlizsánokat megpucoljuk, összeturmixoljuk az ol...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: Könnyű1. A zöldborsót ez esetben nem főzzük, hanem nyersen egy aprítógépbe öntjük, majd hozzáadjuk a préselt fokhagymákat, a csicseriborsó lisztet és a fűszereket. 2. Hűtőbe tesszük. 3...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukkinit hámozzuk, magjait kikaparjuk, és lereszeljük nagylyukú reszelőn. A hagymát is hozzáreszeljük, beleütjük a tojást. A fokhagymát belereszeljük, a petrezselyemzöldet kicsir...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű