dkg sertéshús
25 dkg rizs
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 db paradicsom
2 teáskanál fűszerpaprika
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
3 dl víz
2 szál friss petrezselyem
2 ek napraforgó olaj
A húst megtisztítjuk, felkockázzuk, a hagymát, fokhagymát, paradicsomot megtisztítjuk és finomra kockázzuk.
A vörös- és a fokhagymát kevés olajon csipet sóval üvegesre pároljuk.
A húst a hagymákhoz adjuk és amikor enyhén fehéredik hozzáadjuk a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, paprikázzuk, majd felöntjük 1 dl vízzel.
Fedő alatt összeforraljuk, majd hozzáadjuk a rizst és felöntjük 2 dl vízzel.
Fedő alatt főzzük, amíg a rizs megpuhul.
Adjuk hozzá a felaprított petrezselymet és kevergetve ellenőrizzük, hogy szükséges-e a rizshez további víz.
Ha megfőtt a rizs, vegyük le a tűzről és tálalás előtt 5 percig fedő alatt hagyjuk, hogy a rizs megszívja magát a szafttal.
Ha maradt egy kevés pörkölt, vagy kevés hús áll rendelkezésre, ajánlom ezt a könnyen, gyorsan elkészíthető egytálételt, amely csalamádéval tálalva annyira nagyszerű, mint amennyire egyszerű...
Külön előnye a receptnek, hogy vegetáriánus és vegán étrendet követők hús helyett szeitánnal (búzahússal) elkészíthetik ugyanezen receptet.
A hagymát megtisztítjuk és felvagdossuk, majd olívaolajon megdinszteljük és hozzáadjuk a felvagdosott húst is. Fűszerezzük, majd a paradicsomot meghámozzuk és pépesítjük, felöntjük...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA burgonyát sós vízben puhára főzzük,majd mint a krumplipürét tejjel vajjal összetörjük. Belekeverjük az élesztőt,tojást és hagyjuk kihűlni. Amint a püré teljesen kihűlt keverjük h...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA burgonyát héjában főzd meg, majd hámozd meg és hosszában vágd ketté. Egy kiskanállal kapard ki a közepét, hogy legyen hely a tölteléknek. A felaprított hagymát a gombával együtt...
Elkészítési idő: 60 Nehézség: Könnyű