1 kg újburgonya
20 dkg szalonna
10 dkg gomba (konzerv)
5 főtt tojás
3 újhagyma
friss petrezselyemzöld
15 dkg füstölt sajt
2 dl tejföl
1 tojás
só, bors
olaj
A burgonyát megmossuk, felszeleteljük és sós vízben megfőzzük. A tojásokat keményre főzzük, meghámozzuk és felszeleteljük. Egy hőálló edényt kikenünk olajjal és a megfőtt, leszűrt burgonya felét beletesszük. Erre kerül a lecsöpögtetett gomba és a tojásszeletek, ráhalmozzuk a burgonya másik felét. A tejfölbe keverjük a nyers tojást, fűszerezzük és elkenjük a tetején, megszórjuk a reszelt sajttal. A szalonnát és a felaprított hagymát rászórjuk, majd 180 fokos sütőben 30 percen át sütjük. Mikor elkészült, megszórjuk friss petrezselyemzölddel és kínálhatjuk is.
A babot célszerű főzés előtt 2- 3 órával beáztatni, hideg vízbe! A vöröshagymát apróra vágjuk és üvegesre pirítjuk. Ha a hagymánk megpirult tegyük rá az összevágott paradicsomot és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA töltelék készítése: Pörköltet készítünk a darált húsból: az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst. Sózzuk , borsozzuk (ízlé...
Elkészítési idő: 1 Óra Nehézség: KözepesA burgonyát megfőzöm,leöntöm a levét és krumplinyomóval áttöröm. A tűzre visszateszem, összekeverem a liszttel, az apróra vágott vöröshagymával,a sóval, a tejföllel .Addig keverem,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meghámozott burgonyát sós vízben megfőzzük (kb. 30 perc, persze ez fajtától függ). Közben a tojásokat is sós vízben keményre főzzük (10 perc). A megfőtt burgonyát egy kizsírozot...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Közepes