Családireceptkönyv.hu

sült hekk


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A halhoz

2 db hekk
4 teáskanál só

A bundához

6 evőkanál búzaliszt (BL55)
2.5 púpozott teáskanál fűszerpaprika
0.5 teáskanál só


A sütéshez

1.5 L étolaj

Elkészítés:


Ha nem előkészített, mirelit halat vettünk, akkor először a hekk pikkelyeit kaparjuk le.

fejet farkát levágjuk

A törzseket kívül-belül alaposan sózzuk be. Nyugodtan adagoljuk a sót, nehéz elsózni, könnyű sótlanra készíteni. Jól dörzsöljük is bele. Majd tegyük fél órára a hűtőbe.

Közben a lisztet keverjük össze a fűszerekkel egy tálban.

A fél óra elteltével a halakat kívül-belül alaposan forgassuk bele a paprikás lisztbe.

Pár perc alatt, forró, 180 C-os bő étolajban pár perc alatt süssük készre a halat. Időnként forgassuk meg őket.

sült hekk

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Halételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Citromos tonhal salátával
Citromos tonhal salátával

Alaposan hevítsd fel az olajat, majd hirtelen süsd át a tonhal mindkét felét. Egy-két percnél tovább semmiképp se süsd egy-egy oldalát. Ha kész, még tálalás előtt csorgass rá friss...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sűlt keszeg
Sűlt keszeg

1. A legelső lépés a keszeg tisztítása. Ez tulajdonképpen a belek és a pikkelyek eltávolítását jelenti. Ezután alaposan mosd át, és papírtörlővel vagy konyharuhával szárítgasd me...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Detty
Tonhalas szendvicskrém
Tonhalas szendvicskrém

A tonhalakat lecsepegtetem, villával összetöröm, ha nagyobb darabokban van.A lilahagymát és a pritaminpaprikát apró kockára vágom, majd hozzáadom a halhoz. Sózom, borsozom, meglocs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk