A halhoz
2 db hekk
4 teáskanál só
A bundához
6 evőkanál búzaliszt (BL55)
2.5 púpozott teáskanál fűszerpaprika
0.5 teáskanál só
A sütéshez
1.5 L étolaj
Ha nem előkészített, mirelit halat vettünk, akkor először a hekk pikkelyeit kaparjuk le.
fejet farkát levágjuk
A törzseket kívül-belül alaposan sózzuk be. Nyugodtan adagoljuk a sót, nehéz elsózni, könnyű sótlanra készíteni. Jól dörzsöljük is bele. Majd tegyük fél órára a hűtőbe.
Közben a lisztet keverjük össze a fűszerekkel egy tálban.
A fél óra elteltével a halakat kívül-belül alaposan forgassuk bele a paprikás lisztbe.
Pár perc alatt, forró, 180 C-os bő étolajban pár perc alatt süssük készre a halat. Időnként forgassuk meg őket.
1. Melegítsük elő a grillt 5 percig. 2. Dörzsöljük be a lazacfilék mindkét oldalát paprikával és cukorral. Grillezzük 5 percig, amíg a hal átsül és omlós lesz. 3. Egy tálkában ke...
Elkészítési idő:A szalonnát és a vöröshagymát apró kockára vágjuk, majd a zsírban pirítjuk. Amikor a hagyma már üveges, félrehúzzuk a tűzről és az evőkanál pirospaprikát alaposan elkeverjük, hogy...
Elkészítési idő: 40 percFolyamatosan kevergetve pirítsd majdnem készre a rákot. (Ha fagyasztottból dolgozol, előbb olvaszd ki egy kicsit, és ha nincs megpucolva, természetesen készítsd elő.) Add hozzá a...
Elkészítési idő: