Családireceptkönyv.hu

sült hekk


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A halhoz

2 db hekk
4 teáskanál só

A bundához

6 evőkanál búzaliszt (BL55)
2.5 púpozott teáskanál fűszerpaprika
0.5 teáskanál só


A sütéshez

1.5 L étolaj

Elkészítés:


Ha nem előkészített, mirelit halat vettünk, akkor először a hekk pikkelyeit kaparjuk le.

fejet farkát levágjuk

A törzseket kívül-belül alaposan sózzuk be. Nyugodtan adagoljuk a sót, nehéz elsózni, könnyű sótlanra készíteni. Jól dörzsöljük is bele. Majd tegyük fél órára a hűtőbe.

Közben a lisztet keverjük össze a fűszerekkel egy tálban.

A fél óra elteltével a halakat kívül-belül alaposan forgassuk bele a paprikás lisztbe.

Pár perc alatt, forró, 180 C-os bő étolajban pár perc alatt süssük készre a halat. Időnként forgassuk meg őket.

sült hekk

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Halételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ruman Imre
Grillezett lazac citromos – bazsalikomos vajjal
Grillezett lazac citromos – bazsalikomos vajjal

1. Melegítsük elő a grillt 5 percig. 2. Dörzsöljük be a lazacfilék mindkét oldalát paprikával és cukorral. Grillezzük 5 percig, amíg a hal átsül és omlós lesz. 3. Egy tálkában ke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csongrádi halpaprikás túrós csuszával
Csongrádi halpaprikás túrós csuszával

A szalonnát és a vöröshagymát apró kockára vágjuk, majd a zsírban pirítjuk. Amikor a hagyma már üveges, félrehúzzuk a tűzről és az evőkanál pirospaprikát alaposan elkeverjük, hogy...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bab
Fokhagymás chilis garnéla
Fokhagymás chilis garnéla

Folyamatosan kevergetve pirítsd majdnem készre a rákot. (Ha fagyasztottból dolgozol, előbb olvaszd ki egy kicsit, és ha nincs megpucolva, természetesen készítsd elő.) Add hozzá a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk