A halhoz
2 db hekk
4 teáskanál só
A bundához
6 evőkanál búzaliszt (BL55)
2.5 púpozott teáskanál fűszerpaprika
0.5 teáskanál só
A sütéshez
1.5 L étolaj
Ha nem előkészített, mirelit halat vettünk, akkor először a hekk pikkelyeit kaparjuk le.
fejet farkát levágjuk
A törzseket kívül-belül alaposan sózzuk be. Nyugodtan adagoljuk a sót, nehéz elsózni, könnyű sótlanra készíteni. Jól dörzsöljük is bele. Majd tegyük fél órára a hűtőbe.
Közben a lisztet keverjük össze a fűszerekkel egy tálban.
A fél óra elteltével a halakat kívül-belül alaposan forgassuk bele a paprikás lisztbe.
Pár perc alatt, forró, 180 C-os bő étolajban pár perc alatt süssük készre a halat. Időnként forgassuk meg őket.
Egy paella-serpenyőt (38 cm-es átmérőjű) felforrósítok, annyi olívaolajat öntök bele, hogy ellepje az alját, majd beledobálom a nagyobb darabokra vágott hagymát, kápia paprikát. Mi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fokhagymát megtisztítjuk, a petrezselymet finomra, a spenótot nagyjából összevágjuk, a csilit felaprítjuk. Egy serpenyőt felforrósítunk, beleöntünk 1 evőkanálnyi olajat, hozzáad...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA halat előlészítjük, felszeljük, sózzuk, félretesszük. A hideg vízbe beletesszük a cukrot és az ecetet, elkeverjük, kóstoljuk, és beállítjuk az ízét. Azzal számoljunk hogy a hal g...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször az összes hozzávaló összekeverésével készítsük el az öntetet. Ezután szeleteljük fel a saláta hozzávalóit. Hámozzuk meg az avokádót, vegyük ki a magot, és vágjuk fel vékony...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű