20 dkg háztartási keksz
1 kg alma
20 dkg cukor
1 csomag vaníliás puding
1 teáskanál őrölt fahéj
3 dl víz
A meghámozott almát lereszeljük és egy edénybe tesszük a fahéjjal és a cukorral együtt, lassú tűzön felmelegítjük. A pudingport hozzákeverjük ahogy levet ereszt, ezután beleöntjük a vizet és addig főzzük amíg besűrűsödik. Egy tepsibe, vagy sütőformába sütőpapírt teszünk és rakunk bele egy réteg kekszet, szorosan egymás mellé, ráöntjük a töltelék felét, majd újabb sor keksz következik. A megmaradt almát ráhelyezzük és a keksszel beborítjuk. 2-3 órán át hűtőben pihentetjük, így szépen szeletelhető lesz. A tetejére fahéjas cukrot szórhatunk, de enélkül is nagyon ízletes.
Az egyik legjobb süti recept, gyors és fincsi, nem kell a sütéssel szöszmötölni!
1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi citromlével, hogy nyújtható tésztát kapjunk, és egy órára hűtőbe tesszük. 2- Közben az almát lereszeljük apró lyukú reszelőn, a cukor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat a liszttel gyors mozdulatokkal simára keverjük egy keverőtálban, majd fokozatosan felengedjük a tejjel és továbbra törekszünk arra, hogy sima palacsinta tésztát kapjunk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűegy banánhoz 2 db tojást adunk, botmixerrel alaposan összekeverjük. Mehet bele egy csipet vanília vagy fahéj is. Kókuszolaj a serpenyőbe és más süthetjük is. Csak középre kell e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a porcukrot és az egészet tésztává gyúrjuk. Hullámos szélű (kb 26 cm) tepsibe nyomkodjuk a tésztát, 30 percre hűtőbe tesszük. A sütőt...
Elkészítési idő: 1-2 óra Nehézség: Nehéz