25 dkg tarhonya (8 tojásos) nem az úttörő gombócos!
5 dkg zsír,
2 dkg hagyma,
1 dkg só,
jó késhegynyi fűszerpaprika.
A hagymát finomra vágjuk, a zsírt kb. 2 literes lábasba téve, megforrósítjuk, hozzáadjuk a tarhonyát és mérsékelt tűzön, állandó keveréssel halvány rózsaszínűre pirítjuk (erős tűzön pirítva, csak a külseje pirul meg, a tarhonya belseje nyers marad, nem lesz ízletes, főzéssel elpépesedik). A megpirult tarhonyához hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, állandó keverés közben pár percig pároljuk. A tűzről lehúzzuk, elkeverjük benne a paprikát, felöntjük 1/2 l forrásban levő vízzel, megsózzuk, a tűzre visszahelyezzük, átkeverjük, felforraljuk. Ekkor lefedjük és 40 percig keverés nélkül, a tűzhely legkevésbé forró helyén, vagy középmeleg sütőben rácson, puhára pároljuk.
A kiadós húsos ételek mellé csodásabb köretet el sem lehet képzelni!
1. A burgonyát héjában megfõzzük, meghámozzuk, összetörjük. 2. Hozzáadjuk a vajat, sajtot, a sót és a szerecsendiót. 3. Beledolgozzuk a tojásokat. A krumplipürét tepsibe te...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gombákat megmossuk, a tönkjüket kivesszük, majd megszárítjuk őket. Egy wokban olajat hevítünk, majd beletesszük a gombákat és a vékony szeletre vágott fokhagymát. Sózzuk, borso...
Elkészítési idő: 1 h Nehézség: KönnyűA lisztet a sóval összekeverem majd hozzáadom a tojásokat és annyi vizet, hogy egy könnyen szaggatható tésztát kapjak. Egy nagy fazékban felteszek vizet amibe egy kis sót és olaja...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű