Családireceptkönyv.hu

tökéletes tarhonya titka


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



25 dkg tarhonya (8 tojásos) nem az úttörő gombócos!
5 dkg zsír,
2 dkg hagyma,
1 dkg só,
jó késhegynyi fűszerpaprika.

Elkészítés:


A hagymát finomra vágjuk, a zsírt kb. 2 literes lábasba téve, megforrósítjuk, hozzáadjuk a tarhonyát és mérsékelt tűzön, állandó keveréssel halvány rózsaszínűre pirítjuk (erős tűzön pirítva, csak a külseje pirul meg, a tarhonya belseje nyers marad, nem lesz ízletes, főzéssel elpépesedik). A megpirult tarhonyához hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, állandó keverés közben pár percig pároljuk. A tűzről lehúzzuk, elkeverjük benne a paprikát, felöntjük 1/2 l forrásban levő vízzel, megsózzuk, a tűzre visszahelyezzük, átkeverjük, felforraljuk. Ekkor lefedjük és 40 percig keverés nélkül, a tűzhely legkevésbé forró helyén, vagy középmeleg sütőben rácson, puhára pároljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


A kiadós húsos ételek mellé csodásabb köretet el sem lehet képzelni!

tökéletes tarhonya titka

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Karfiol rizs,karfi­ol­ mor­zsa
Karfiol rizs,karfi­ol­ mor­zsa

gy készítsd: A karfiolt szedd rózsáira és zöldségaprítóban vagy turmixgépben törd össze. Csak rövid ideig nyomd az indító gombot, 1-2 mp alatt ugyanis apró szemcsés lesz a kar...

Elkészítési idő: 12 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Évi
Gohan - Főtt rizs
Gohan - Főtt rizs

Mossuk meg a rizst háromszor-négyszer, amíg a víz átlátszó lesz. Áztassuk vízben 30 percig, majd szűrjük le. Főzzük nagy lángon, amíg a víz forrni kezd, forraljuk egy percig. Fedjü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Márti
Hagymalekvár narancsos
Hagymalekvár narancsos

A hagymát közepesen apró darabokra vágjuk, és az olajban elkezdjük pirítani. Amikor megpuhult, ráöntjük a cukrot (én barnacukrot használok), a 2 dl vörösbort, a narancs levét, és a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Adrien
Potatisbullar
Potatisbullar

Blanda potatismos med äggen. Bryn lite smör i en stekpanna. Klicka ut små bullar och stek dem gyllene på båda sidor. Servera med stekt fläsk och rårörda lingon.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk