menu

Családireceptkönyv.hu

Tojásos lecsó


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


600 g lecsópaprika
2 gerezd fokhagyma
2 közepes fej vöröshagyma
130 g kolbász
150 g szalonna - császár (húsos)
400 g paradicsom
5 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
50 ml étolaj
30 g fűszerpaprika
1 teáskanál só
150 ml víz

Elkészítés:


A paprikákat megmossuk, kicsumázzuk, majd félbevágjuk, és 1-1,5 cm-es darabokra szeleteljük.

A vöröshagymát is felszeleteljük. A fokhagymát finomra vágjuk.

A szalonnának levágjuk a bőrét, és ujjnyi darabokra kockázzuk. A kolbászt felkarikázzuk.

A paradicsomok szárát kivágjuk, és felkockázzuk őket.

A tojásokat felütjük egy tálba, kissé felverjük őket.

Étolajat hevítünk. Mikor forró, rátesszük a felkockázott szalonnát, és a kolbászt is. Kb. 2-4 perc alatt összepirítjuk.

Hozzáadjuk az előkészített lecsópaprikát, ezzel is összepirítjuk újabb 4 perc alatt.

Hozzáadjuk a vöröshagymát és egy perccel utána a fokhagymát is. Ezzel is összepirítjuk kb. 6 perc alatt.

Rászórjuk a fűszerpaprikát, és a paradicsomot is rögtön rátesszük.

Ráönthetjük azonnal a vizet is, és sózzuk meg. Kb. 25-30 percen át lassan készre főzzük.

Ezt követően ráöntjük a kikevert tojást, és átforgatjuk vele. 6-8 percig a tűzön forgatjuk, és el is készült a tojásos lecsó.

Tojásos lecsó

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Brigi
Párolt zöldség wokban
Párolt zöldség wokban

A hagymát felvágjuk, kevés kókuszzsíron megpároljuk. Rádobjuk a többi zöldséget, az kisebb darabokra vágott aszalt paradicsomot, kis vizet öntünk a wokba, majd lefedjük. A zöldsége...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Mogyorós sajtgolyó
Mogyorós sajtgolyó

A lereszelt sajtot dolgozd össze a túróval és a sörrel, s keverj hozzá annyi (1-2 kanálnyi) mogyorót, hogy még könnyen formázható masszát kapj. Borsozd meg, s - ha még kell - sózd...

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
KUSZKUSZ ZÖLDSÉGGEL
KUSZKUSZ ZÖLDSÉGGEL

A kuszkusz egy tálba teszem és másfél szeres forró húslevessel leöntöm. Megkavarom. Ráteszek egy folpackkot és 10 percig hagyom hogy megszívja magát a folyadékkal, ekkor egy villá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kriszta
Cukkínis tonhalfasírt
Cukkínis tonhalfasírt

A cukkinit nagy lyukú sajtreszelőn lereszelem. Egy tálba teszem, picit megsózom és kb. 10 percig hagyom állni, hogy levelet eresszen. Leöntöm róla a levet, hozzáteszem a tonhalat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk