50 dkg liszt
3 dkg élesztő
3 dl langyos víz
1 tojás
1 teáskanál cukor
kevés só
1 tojássárgája (a kenéshez)
A langyos cukros vízben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet a tojással és kevés sóval egy tálba tesszük, az élesztős vizet hozzáöntjük és meggyúrjuk a tésztát. Letakarva 45 percen át kelesztjük. A tésztából golyókat formálunk, majd kikent tepsibe tesszük. Hagyjunk a zsemlék között helyet, mert sütés közben még nőnek. A felvert tojássárgájával átkenjük és még 20 percen át kelesztjük. Mikor megkelt, megszórhatjuk sóval, magvakkal, de előtte kenjük át újra tojássárgájával. A zsemléket 180 fokos sütőben nagyjából 20 perc alatt kisütjük.
Az élesztőt a langyos cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet a zsírral elkeverjük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, belekeverjük a tejfölt és jól összegyúrjuk. 45 percen át keles...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos tejbe elkeverem a kovászt botmixerrel, beleszitálom a lisztet, hozzáöntöm a meglangyosított cukros tejben felfuttatott élesztőt, tejfölt, vizet. Ezt a kenyérsü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDIÉTÁS PISKÓTATEKERCS KÉSZÍTÉSE: A diétás piskóta tésztához tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjét 2 evőkanál (4 dkg) édesítőszerrel kemény habbá verjük (akkor jó a hab, amik...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűHa csak zablisztünk van otthon használjuk azt, de egyébként pénzkidobás azt venni ha van kávédarálónk, akkor zabpehelyből pikk-pakk készíthetünk zablisztet. Ha ez megvan, pürésítsü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű