500 g búzaliszt (BL55)
1 mokkáskanál szódabikarbóna
1 mokkáskanál sütőpor
1 mokkáskanál só
1 teáskanál kristálycukor
200 ml joghurt - natúr
200 ml víz
A száraz összetevőket, porokat, átszitálom.
2
A joghurtot, vizet hozzáadom. Fakanállal átkeverem. (Nem kell gyúrni!) A tálból a lisztezett deszkára kiöntöm , 8 db cipót formálok. Meglisztezem kicsit a tetejét.
3
Az előre bemelegített (180 C fokos) sütőbe teszem, a sütőpapírral kibélelt tepsire rakott kis zsömle cipócskákat. Fontos! Elő legyen melegítve a sütő, mert a szódabikarbóna azonnal dolgozni kezd!
4
Amikor szép aranybarna, (kb. 25-30 perc) már kész is. Jó étvágyat!
8 db lesz
Összekeverem a száraz hozzávalókat, utána elmorzsolom benne a zsírt. Összedolgozom a tojással és a tejföllel. Ujjnyi vastagra nyújtom, a tetejét éles késsel berácsozom és kisebb...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűAz áttört túrót elkeverem a cukorral, búzadarával, citromhéjjal, vaníliás cukorral, tojások sárgájával és a mazsolával. A felvert tojásfehérjét óvatosan forgatom bele. A megkelt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSimára dagasztani, meleg helyen keleszteni duplájára. Én a sütőben kelesztem 30 fokon, egy fóliával vagy fedővel kell letakarni, hogy ne száradjon ki a teteje. Ha megkelt jól átgyú...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKovász készítése házilag A kovászos kenyerek fogyasztása kedvező az emberi szervezet számára, ugyanis élesztő és cukor nékül süthetünk természetesen kenyeret, péksüteményeket. Az...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű