500 g búzaliszt (BL55)
1 mokkáskanál szódabikarbóna
1 mokkáskanál sütőpor
1 mokkáskanál só
1 teáskanál kristálycukor
200 ml joghurt - natúr
200 ml víz
A száraz összetevőket, porokat, átszitálom.
2
A joghurtot, vizet hozzáadom. Fakanállal átkeverem. (Nem kell gyúrni!) A tálból a lisztezett deszkára kiöntöm , 8 db cipót formálok. Meglisztezem kicsit a tetejét.
3
Az előre bemelegített (180 C fokos) sütőbe teszem, a sütőpapírral kibélelt tepsire rakott kis zsömle cipócskákat. Fontos! Elő legyen melegítve a sütő, mert a szódabikarbóna azonnal dolgozni kezd!
4
Amikor szép aranybarna, (kb. 25-30 perc) már kész is. Jó étvágyat!
8 db lesz
A langyos tejszínbe beleteszünk 3 evőkanál lisztet, majd belemorzsoljuk az élesztőt jól elkeverjük és felfuttatjuk. Majd a liszteket a sikért, az aszkorbinsavat és a sót egy tálban...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKimérjük a hozzávalókat. A dagasztáshoz tálas mixert szoktam használni, dagasztókarral. Persze kézzel is dagaszthatunk, így viszont sokkal egyszerűbb és könnyebb. :) A lisztet a tá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztöt felfuttatjuk A kelesztő tálba beöntjük a lisztet, közepébe kis mélyedést formálva, hozzáadjuk az öreg tésztát, a felfuttatott élesztőt, sót, vizet, és dagasztjuk . Lá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk kicsit kelesszük a tésztát. Ezután kinyújtjuk és kerekre kivágjuk ráhelyezzük a virsliket és összehajtjuk A tetejét megkenjük tojással és sajtot resze...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű