500 g búzaliszt (BL55)
1 mokkáskanál szódabikarbóna
1 mokkáskanál sütőpor
1 mokkáskanál só
1 teáskanál kristálycukor
200 ml joghurt - natúr
200 ml víz
A száraz összetevőket, porokat, átszitálom.
2
A joghurtot, vizet hozzáadom. Fakanállal átkeverem. (Nem kell gyúrni!) A tálból a lisztezett deszkára kiöntöm , 8 db cipót formálok. Meglisztezem kicsit a tetejét.
3
Az előre bemelegített (180 C fokos) sütőbe teszem, a sütőpapírral kibélelt tepsire rakott kis zsömle cipócskákat. Fontos! Elő legyen melegítve a sütő, mert a szódabikarbóna azonnal dolgozni kezd!
4
Amikor szép aranybarna, (kb. 25-30 perc) már kész is. Jó étvágyat!
8 db lesz
1. Az átszitált lisztet összekeverjük a sóval. A langyos tejben a cukorral összekeverjük az élesztőt (nem kell felfuttatni, csak jól megáztatni a tejben az élesztőt). A lisztben el...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA töltelékhez a darált diót fahéjjal és reszelt citromhéjjal ízesítjük, majd ízlés szerint cukrozott tejjel leforrázzuk. Ne legyen túl lágy a dió. A tésztához a lisztben a marga...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. 1 dl langyos vízbe morzsoljuk az élesztőt, beleszórjuk a cukrot, hozzáteszünk egy evőkanál lisztet, összekeverjük, és langyos helyre téve megvárjuk, amíg az élesztő...
Elkészítési idő: 15-30 perc Nehézség: KönnyűA liszteket beleszitáljuk egy nagyobb tálba, vagy kenyérsütő gép üstjébe. Mindenképpen abba, amiben majd dagasztani fogunk. Közepébe mélyedést készítünk. Ide morzsoljuk az élesztőt...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes