50 dkg liszt
1 rama margarin
2 tojás sárgája
3 dkg élesztő
1 púpos teáskanál só
Pici cukor az élesztő felfuttatásához
A hozzávalókat tejföllel jól összegyúrni,
kicsit pihentetjük majd deszkán kinyújtani és kiszaggatni
Zsírozott, lisztezett tepsire besorolni megkenni tojással és sajttal megszórni a pogácsákat
A tepsin pihentetjük még 1 órát, majd megsütjük
A tészta alapanyagait összegyúrjuk, kisodorjuk, felét egy kizsírozott, kilisztezett tepsibe tesszük. A töltelékhez valókat összekeverem szép lassan. A tojások fehérjét kemény h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, a cukrot, a margarint és a tojássárgáját gyúrjuk morzsalékos tésztává, a végén formázzuk gombóccá és folpackba csomagolva tegyük a hűtőbe 1 órára. Liszttel megszórt des...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját összekeverjük a vanliával, 4 evőkanál édesítővel, olajjal és habosra keverjük, a végén hozzáadjuk a vizet és azzal is alaposan elkeverjük. A tojások fehérjéből k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA négy tojásból szokásos módon piskótát sütünk. Mikor kihűlt hosszába ketté vágjuk. Jénai tálba tesszük az egyik felét én téglalap alakú jénait használtam és ráöntöm a már kész cso...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű