50 dkg liszt
1 rama margarin
2 tojás sárgája
3 dkg élesztő
1 púpos teáskanál só
Pici cukor az élesztő felfuttatásához
A hozzávalókat tejföllel jól összegyúrni,
kicsit pihentetjük majd deszkán kinyújtani és kiszaggatni
Zsírozott, lisztezett tepsire besorolni megkenni tojással és sajttal megszórni a pogácsákat
A tepsin pihentetjük még 1 órát, majd megsütjük
Az almákat meghámozzuk, felkockázzuk, kevés margarinon, cukorral, fahéjjal puhára pároljuk, majd a keményítőt elkeverjük egy evőkanál vízzel, hozzáadjuk az almához, ezzel besűrítjü...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA megkeményedett vajat és disznózsírt apró darabokra vágom, és az összes hozzávalót a kezemmel gyorsan összekeverem egy tálban. Ez a tészta kicsit rosszabbul keveredik, türelmesen...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűNyújtás: Lisztezett abrosszal letakart asztal közepén kilapogatjuk, ezt szinte magától megteszi a tészta, ha jó, olvasztott zsírral vagy olajjal kicsit meglocsoljuk és körben körbe...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA darált kekszet 10 dkg margarinnal, 10 dkg porcukorral, 2 dl tejjel összegyúrjuk. A tepsi aljára 1 marék kekszet szórunk, és a kinyújtott tésztánkat belerakjuk. 25 dkg túrót 10 d...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű