7 db tojás
14 dkg cukor
17 dkg liszt
0,5 dl rum
piros ételfesték
fondan
2-3 dl leiter cukor
1 citrom reszelt héja
Előkészítés:
Kettő tortakarikához kimérjük az anyagokat, átszitáljuk a lisztet. Előkészítjük az eszközöket. Fontos, hogy a mazsolát pici vízben mossuk meg és áztassuk be egy kicsit.
Tészta bekeverése:
A tojásokat kettéválasztjuk és a cukor 1/3-át a sárgájával a 2/3-át a fehérjével habbá verjük. A két habos tömeget egybetelepítjük, majd fokozatosan hozzákeverjük a lisztet.A tortakarika töltése:
A kész masszát tortakarikába öntjük, és 160-170 C-on 25 perc alatt készre sütjük. A kisült karikát lelisztezzük, és saját gőzében megfordítva hűtjük.A rakott puncs készítése:
Miután kihűlt a karika félbevágjuk és az egyik felét vékonyan megkenjük lekvárral. Ezután a leiter cukorból és a citromhéjból egy oldatot készítünk, amit ketté választunk. Az egyiket halvány rózsaszínre színezzük. Ebbe a folyadékba mártjuk a másik karika felvágott darabjait, majd kicsvarjuk és felhelyezzük a fél tortalapra. Ugyanígy járunk el a halvány rózsaszín folyadékkal is. Miután elfogyott a piskótánk, a karika másik felét - vagyis a tetejét - ráhelyezzük a töltelékre és egy deklivel súlyozzuk, hogy a felesleges folyadék kinyomódjon.Miután pihent kicsit, lekenjük lekvárral, majd leöntjük rózsaszínre színezett fondannal és felspricceljük
Kakaóspiskótát sütünk 18cm-s formába. Krém: A meggylébe megfőzzük a vaníliapudingot, ízesítjük cukorral és fahéjjal Hűtjük. A meggyet darabosra turmixoljuk, és a pudingba kever...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat megolvasztottam, a kekszet pedig aprítóban megőröltem, majd összekevertem és egy kapcsos tortaforma aljára egyengettem. Közben vízgőz fölött felolvasztottam az apróra törd...
Elkészítési idő: 15perc Nehézség: KönnyűAz elkészítéshez szükség van egy robotgépre, szerencsés esetben ez egy tálas mixer, de ha csak kézzel tartós van, az is jó lesz; fontos, hogy az alapanyagok legyenek kimérve, kis t...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA tésztához a tojás kivételével az összes hozzávalót morzsás állagúra gyúrom, majd csak ez után dolgozom bele a tojást plusz egy fél tojáshéjnyi hideg vizet. A tésztát kis gömbbé f...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű