menu

Családireceptkönyv.hu

Puncstorta (16 szelet)


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


7 db tojás
14 dkg cukor
17 dkg liszt
0,5 dl rum
piros ételfesték
fondan
2-3 dl leiter cukor
1 citrom reszelt héja

Elkészítés:


Előkészítés:
Kettő tortakarikához kimérjük az anyagokat, átszitáljuk a lisztet. Előkészítjük az eszközöket. Fontos, hogy a mazsolát pici vízben mossuk meg és áztassuk be egy kicsit.

Tészta bekeverése:
A tojásokat kettéválasztjuk és a cukor 1/3-át a sárgájával a 2/3-át a fehérjével habbá verjük. A két habos tömeget egybetelepítjük, majd fokozatosan hozzákeverjük a lisztet.A tortakarika töltése:
A kész masszát tortakarikába öntjük, és 160-170 C-on 25 perc alatt készre sütjük. A kisült karikát lelisztezzük, és saját gőzében megfordítva hűtjük.A rakott puncs készítése:
Miután kihűlt a karika félbevágjuk és az egyik felét vékonyan megkenjük lekvárral. Ezután a leiter cukorból és a citromhéjból egy oldatot készítünk, amit ketté választunk. Az egyiket halvány rózsaszínre színezzük. Ebbe a folyadékba mártjuk a másik karika felvágott darabjait, majd kicsvarjuk és felhelyezzük a fél tortalapra. Ugyanígy járunk el a halvány rózsaszín folyadékkal is. Miután elfogyott a piskótánk, a karika másik felét - vagyis a tetejét - ráhelyezzük a töltelékre és egy deklivel súlyozzuk, hogy a felesleges folyadék kinyomódjon.Miután pihent kicsit, lekenjük lekvárral, majd leöntjük rózsaszínre színezett fondannal és felspricceljük

 Puncstorta (16 szelet)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Citromos máktorta mascarpone krémmel
Citromos máktorta mascarpone krémmel

1. A lisztet egy nagy tálba szitálom a sütőporral együtt. Egy másik tálban a vajat és a cukrot robotgéppel habosra keverem, majd egyenként hozzáadom a tojásokat, hozzákeverem a j...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Epertorta-szeletelve
Epertorta-szeletelve

5 db. tojás, 5 ek. liszt, 5 ek. porcukor, fél cs. sütőpor. A tojások sárgáját habosra keverem a porcukorral. A fehérjét kemény habbá verem. a lisztbe elkeverem a sütőport. A...

Elkészítési idő: 1
Nehézség: Könnyű
share
Avatar M & M torta
M & M torta

a piskótához a tojásokat habosra keverjük a cukorral. Mikor már vastag és krémes lesz, kanalanként hozzáadjuk előbb a vizet majd az olajat és együtt verjük még kicsit. A lisztet ö...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Epres sajttorta
Epres sajttorta

Az epres sajttorta alapjához zabkekszet aprítóban összetörjük, összekeverjük az olvasztott vajjal és a tortaformába nyomkodjuk egyenletesen, majd hűtőbe tesszük. A tejszínt a cukor...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk