menu

Családireceptkönyv.hu

Carbonnade marhahúsból


Írta:

Elk. idő: 4 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


4 személyre:

3 dkg vaj
2-3 evőkanálnyi olaj
1 kg marhafartő / -lapocka
4 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanálnyi barna cukor
1 evőkanálnyi finomliszt
5 dl sör (bitter vagy stout)
2 babérlevél
4 kakukkfűág
bors

a krutonhoz:
6-8 szelet bagett
dijoni mustár

Elkészítés:


Carbonnade marhahúsbólA (sovány) húst kockákra vágjuk, a vöröshagymát felaprítjuk, a fokhagymát összetörjük.
Előmelegítjük a sütőt 150° C-ra (gázsütőnél 2-es fokozat). Egy nagy serpenyőben megolvasztjuk a vajat és egy evőkanálnyi olajat. A húst adagonként a serpenyőbe dobjuk, és nagy lángon megpirítjuk, azután egy tányérra szedjük.
Még egy kanálnyi olajat öntünk a serpenyőbe, és beledobjuk a hagymát. Mérsékelt lángon 10 percig pároljuk, azután hozzáadjuk a fokhagymát, valamint a cukrot, és újabb 5 percig hagyjuk párolódni, ha kell, öntünk hozzá még egy kanálnyi olajat. A hagymákat egy másik tányérra szedjük.
A gázt kis lángra állítjuk, a húsról lecsöpögő levet is a serpenyőbe öntjük, azután az olajhoz keverjük a lisztet. Levesszük a tűzről, és hozzáöntjük a sört, egyszerre csak keveset (a sör habzani fog). Visszatesszük a tűzre, hagyjuk lassan főni és besűrűsödni. Sóval és borssal fűszerezzük.
A húst és a hagymát egymásra rétegezve egy vaslábasba rendezzük, a babérlevelet és a kakukkfüvet a rétegek közé dugjuk és közben sózzuk, borsozzuk. A levet a húsra öntjük, a lábost lefedjük, és két és fél - három óra alatt puhára sütjük a húst.
Előmelegítjük a grillt a kruton készítéséhez. A bagettszeletek mindkét
oldalát kissé megpirítjuk, azután az egyik felüket megkenjük mustárral. A kenyérszeleteket mustáros felükkel felfelé a húsra fektetjük, és az egész lábost a grillbe tesszük egy percre.

Carbonnade marhahúsból

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Marha húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Ramen leves
Ramen leves

1. A gombát 1 l langyos vízben áztasd, míg meg nem puhul, a vizet ne öntsd ki, hiszen ez lesz az alaplé. 2. Lábasban melegísd fel a szezámolajat kis lángon, majd add hozzá a leres...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Töltött marhaszelet, burgonyával, kelbimbóval
Töltött marhaszelet, burgonyával, kelbimbóval

A marhahússzeleteket sózzuk, borsozzuk, megkenjük vékonyan mustárral. Minden szeletre teszünk egy csík bacont, uborkát és egy kis db hagymát vagy egy db újhagymát. Feltekerjük, elő...

Elkészítési idő: 2,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Marhapörkölt (vörösboros)
Marhapörkölt (vörösboros)

A bográcsban felhevítjük a zsiradékot és beletesszük az apróra vágott vöröshagymát. Amikor megdinsztelődött, beletesszük a kockákra vágott húst, addig kavargatjuk, amíg a hús minde...

Elkészítési idő: 4-6 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Burgundi marharagu
Burgundi marharagu

A hagymát kockára vágjuk, nem kell túl apróra, a répát pedig nagyon karikákra. Olajon lepirítjuk ezeket és kivesszük a serpenyőből. Utána a csíkokra vágott szalonnát pirítjuk, szin...

Elkészítési idő: 250 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk