Tészta:
50 dkg liszt
25 dkg margarin
5 dkg cukor
1 tojás sárgája
2 dkg élesztő
kevés tej
Töltelék:
40 dkg gesztenyemassza
Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk.
A lisztet, a margarint, a cukrot összemorzsoljuk, közepébe mélyedést készítünk, a tojás sárgáját beleütjük. A felfutott élesztőt ráöntjük, összegyúrjuk a tésztát. Ha, kell kevés tejet még öntünk hozzá. Bejgli tészta állagúnak kell lennie. Duplájára kelesztjük.
Kinyújtjuk, pogácsa szaggatóval kiszúrjuk, mindegyikre teszünk a töltelékből, kifli alakúra igazítjuk, kikent tepsire fektetjük, 180 C-on 15-20 percig sütjük. Még forrón meghintjük porcukorral.
Az 500 g vajból, és az összes liszt 20 %-át felhasználva, tehát 200 g lisztből, begyúrjuk a vajalapot. Vigyázzunk, hogy ne olvasszuk meg a vajat és ne is habosítsuk ki. Csak lassan...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézMindent összekeverek (nem kell felverni a tojást) kivajazott tepsibe öntöm és 170 °C-os sütőben kb 45 perc alatt kisütöm (amikor nem hullámzik a teteje mozgatásnál, akkor van kés...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tölteléket elkészítjük 1 nappal korábban. Hogy szilárd legyen ne folyós. Mák töltelék: A vízből és a cukorból sziruppot főzünk. Össze öntjuk és elkezdjük főzni, mikor elekzd a s...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűgy kisebb tálkában a joghurtot ízlés szerint édesítjük. Hozzákeverjük a zabpelyhet, majd egy kevés tejet is hozzáöntünk. Lefedve a hűtőbe tesszük egy éjszakára. (Elég neki 1 óra i...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű