100 ml kávé (erős főzet)
100 g albert keksz
250 g mascarpone
3 evőkanál mogyorókrém (Nutella)
A kávét lefőzzük, majd kihűtjük és egyenként beleáztatjuk a kekszeket 2-3 másodpercre.
100 ml kávé (erős főzet), 100 g albert keksz
A mascarponét elkeverjük a nutellával.
250 g mascarpone, 3 evőkanál mogyorókrém (Nutella)
A kávéba áztatott kekszek mindegyikére rakunk egy kis kanál nutellát, majd egymásra pakolgatjuk őket, kissé összenyomva, végül egymás mellé rakosgatjuk kisebb részletekben, hogy egy hosszabb rudat kapjunk.
Bekenjük körben a süti széleit is a mascaponés krémmel, fóliába csomagoljuk és mélyhűtőbe tesszük, legalább 1 órára.
Mélyhűtőből kivéve kicsit pihentetjük, majd éles késsel szeletekre vágjuk.
El is készült a mennyei édesség!
Összegyúrjuk a tésztát a kissé megolvasztott vajjal. Lereszeljük az almákat és kinyomkodjuk a levét (mert különben a tészta elázna), hozzáadjuk a többi összetevőt és összekeverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a többi száraz alapanyagot és a tojásokat, majd az olajat. A tejet meglangyosítjuk, hozzáöntjük és csomómentesre keverjük, majd a vizet is ho...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az almákat megmossuk és meghámozzuk, kiszedjük a magházat, és nem túl vékony szeletekre vágjuk. 2. A tojásokat és a cukrot keverőtálba öntjük, és robotgéppel magas fokozaton...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElkészítése A lisztet, a margarint és a tojás sárgájákat összegyúrjuk a tejjel és cukorral felfuttatott élesztővel. Kettő cipót formálunk belőle és 20 percig pihentetjük. A t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű