100 ml kávé (erős főzet)
100 g albert keksz
250 g mascarpone
3 evőkanál mogyorókrém (Nutella)
A kávét lefőzzük, majd kihűtjük és egyenként beleáztatjuk a kekszeket 2-3 másodpercre.
100 ml kávé (erős főzet), 100 g albert keksz
A mascarponét elkeverjük a nutellával.
250 g mascarpone, 3 evőkanál mogyorókrém (Nutella)
A kávéba áztatott kekszek mindegyikére rakunk egy kis kanál nutellát, majd egymásra pakolgatjuk őket, kissé összenyomva, végül egymás mellé rakosgatjuk kisebb részletekben, hogy egy hosszabb rudat kapjunk.
Bekenjük körben a süti széleit is a mascaponés krémmel, fóliába csomagoljuk és mélyhűtőbe tesszük, legalább 1 órára.
Mélyhűtőből kivéve kicsit pihentetjük, majd éles késsel szeletekre vágjuk.
El is készült a mennyei édesség!
A tészta hozzávalóit egy kézi habverővel simára keverem, vajazott/lisztezett tepsibe öntöm, elsimítom, a tetejére dobálom a lecsepegtetett meggybefőttet és 170 fokra előmelegített...
Elkészítési idő:Elkészítés: A tojást a zsírral, a mézzel, a tejjel és a cukorral egy jénai tálban, vízgőzön, állandóan kevergetve 10 percig melegítjük. Hozzáöntjük a sütőporral elkevert liszthez,...
Elkészítési idő:A tojások sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral jó habosra keverjük. Kanalanként hozzáadagoljuk a vizet és az olajat, közben keverjük. A sütőporral elkevert lisztet is belekeverjü...
Elkészítési idő: 1,5 óra