Tésztához:
40 dkg. rétesliszt
fél csomag élesztő
1,5 dl. tej
25 dkg. margarin
1 tojás + 1 a tetejét megkenni
Töltelék:
1 kg savanyú alma
fahéj
4 ek. cukor
Az almát megmosom, lereszelem, megcukrozom. Félreteszem. A margarint elmorzsolom a liszttel, a langyos tejbe csomómentesen elkeverem az élesztőt. Hozzáadom a liszthez, és egy tojással összegyúrom a tésztát. Félbeveszem és 2 db. tepsi méretűr (kisebb mint a gáztepsi) kb. 1 cm. vastag lapot nyújtok belőle. A tepsi alját a margarin papírjával átdörzsölöm, picit belisztezem. Az almát kicsavarom a levétől és a tésztalapon egyenletesen elosztom. Megszórom fahéjjal. Ráfektetem a második lapot. A tetejét felvert tojással megkenem. 200 fokon sütöm, míg közepes barna nem lesz.
Ha nagyobb tepsit használok, a második lap helyett a maradék tésztából vékony rudakat formázok és rács szerűen borítom az alma tetejét.
A pudingokat megfőzzük egyenként. Én a banános ízűvel szoktam kezdeni. Keverek bele rumaromát valamint banándarabokat. Aztán fogok egy edényt, bármilyen jó. Amilyen formát szeretné...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összekeverjük, a vizet kanalanként adagoljuk a liszthez úgy, hogy egy jól gyúrható, kellően rugalmas tésztát kapjunk. Egy órára hűtőbe rakjuk pihenni. A meg...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűÖntsük egy tálba a cukort, az olvasztott vajat, a kakaóport, egy csipet sót és a vaníliakivonatot, és alaposan dolgozzuk össze, majd egyesével keverjük bele a tojásokat is. Végül a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lisztet, a kakaóport, a müzlit és a sütőport összekeverem. 2. Egy másik tálban a tojásokat enyhén felverem, hozzákeverem a cukrot, a túrót, a tejfölt, végül a villával pép...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz