Hozzávalók:
10 dkg márványsajt
10 dkg juhtúró
3 evőkanálnyi sör
darált mogyoró
őrölt fehérbors
só
A lereszelt sajtot dolgozd össze a túróval és a sörrel, s keverj hozzá annyi (1-2 kanálnyi) mogyorót, hogy még könnyen formázható masszát kapj. Borsozd meg, s - ha még kell - sózd is. A masszából (nedves kézzel) formázz kis golyókat, azokat forgasd bele a mogyoró-darálékba, s mindegyikbe szúrj egy fogpiszkálót, vagy egy fél szál ropit. A golyókat tálalás előtt tedd jégszekrénybe, hogy jól megdermedjenek.
A padlizsánokat mosd meg, majd papírtörlővel törölgesd szárazra. Szeleteld fel tetszés szerint fél centi vastagra. Az olívaolajat keverd össze sóval, borssal, zúzott fokhagymával é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukkinit pucolás után apróra vágva kicsit megfőzzük. Átdaráljuk (vagy krumplinyomóval összenyomkodjuk). Hozzáütjük az egész tojást. A zúzott fokhagymát, a reszelt v.hagymát, sót...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször is elkészítjük a fasírtot. A répát megpucoljuk, lereszeljük kislyukú reszelőn, sózzuk, fűszerezzük. Hozzáadjuk a tojást., és a szezámmagot. Pár percet állni hagyjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA spenótleveleket kb. 1 perc alatt az olívaolajon megfonnyasztjuk, kicsi sót lehet tenni hozzá. Rátesszük a kenyérre, arra paradicsomszeleteket és sajtot. Így sütőben megsütjük.
Elkészítési idő: Kb.15 perc Nehézség: Könnyű