Hozzávalók:
Tészta:
• 5 db tojás
• 25 dkg kristálycukor
• 1 csomag vaníliás cukor
• 1,5 dl olaj
• 2 dl tej
• 1 csomag sütőpor
• 30 dkg rétesliszt
• 1 teáskanál kakaópor – csak a szín miatt.
Puding:
• 8 dl. tej
• 2 csomag málnás pudingpor (főzős)
• 6 evőkanál kristálycukor.
Tetejére:
• 4 doboz tejföl (800 gramm)
• 8 evőkanál porcukor.
Első lépésként a pudingot főzzük meg, hogy mire a tésztát összeállítjuk, addigra a pudingunk ne legyen túlságosan forró.
A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd a felét kizsírozott, kilisztezett tepsibe öntjük, a másik felébe kakaót keverünk, és rácsorgatjuk.
Ezután következik a málnás puding: kanalanként rakjuk a tésztára.
Kicsit előmelegített sütőben kb. 180 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük.
A tejfölt a porcukorral habosra kikeverjük, majd a forró, megsült pudingos tésztára öntjük.
A lisztet összekeverjük a sütőporral, a cukorral, a kakaóporral. Ezt a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojást, és kevés tejföllel jól nyújtható tésztát gyúrunk. Két részre o...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA tejben elkeverjük a darát, a cukrot, a tojások sárgáját és a csipet sót. Lassú tűzön feltesszük melegedni, majd állandó kevergetés mellett, krémesre főzzük a darakrémet. Néhánysz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEbből elkészítjük a sárga krémet, ráteszünk 1 tejszinhabot (Hulala, Megle) Ezeket a két lap közé kenjük, a tetejét leöntjük csokival.
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűA lisztet a sütőporral cukorral összekeverjük, a vajjal elmorzsoljuk, majd a tojássárgákkal és tejföllel összegyúrjuk. Kettévesszük a tésztát és folpackba csomagolva fél órára a hű...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű