Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Tojás ropogós


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 db zsömle,
2-3 db főtt tojás,
1 db nyers tojás,
olaj,
zsemle morzsa,
petrezselyem zöldje,
vegeta.

Elkészítés:


A zsömléket vízbe áztatom, a meg főtt tojásokat lereszelem egy tészta reszelőn a kis lukun. Kinyomkodom a zsemléket és össze morzsikolom, hozzáadom a lereszelt tojásokat, petrezselyem zöldet apróra vágva, vegetát, pici borsot, 1 db nyers tojást. Össze dolgozom ,ha nagyon lágy lenne kis zsemle morzsát adok hozzá. Majd henger alakúra formázom és megforgatom zsemle morzsába és forró olajon kisütöm. Magában is fogyasztható, vagy paraj főzelékhez is. Formázhatod pogácsa alakúra is.

Trükkök, tippek, praktikák:


Erzsébet Veronika Wolf VALI hagyományos konyhája

Tojás ropogós

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Éva
Fokhagymás cukkinipuffancs
Fokhagymás cukkinipuffancs

A cukkinit megtisztítjuk, ha van benne keményebb magot tartalmazó rész, azt kivágjuk. A reszelő nagy lyukán lereszeljük, meghintjük sóval, és jól összeforgatjuk. Kb. 25 percre fél...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Sült vegán töltött paprika
Sült vegán töltött paprika

Bő vízzel jól mosd át a kölest, majd kb. 1,5x mennyiségű sós vízben tedd fel főni és kb. 15 perc alatt párold puhára, de ne főzd szét. Mosd meg és vágd kockára a csiperkét, apríts...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Gyuszi
sajtos sült sárgarépa
sajtos sült sárgarépa

Melegítsük elő a sütőt 400 fok. Vágott sárgarépát hosszában „krumpli”. Következő, keverjük össze olívaolaj, parmezán, fokhagyma por, petrezselyem, só, bors egy közepes tálba. Add...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Brokkolifasírt zabpehellyel
Brokkolifasírt zabpehellyel

A zsömlét beáztatjuk, a brokkolit feldaraboljuk, és enyhén sós vízben félpuhára főzzük. Lecsöpögtetjük, és összeturmixoljuk, vagy krumplinyomón áttörjük. A sárgar...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk