Tésztához:
– 35 dkg liszt
– 20 dkg hideg vaj
– 2 evőkanál porcukor
– 3 cl hideg víz
Töltelékhez:
– 80 dkg alma
– 15 dkg cukor
– 2,5 evőkanál liszt
– 1 kávéskanál fahéj
– 1/4 kávéskanál szerecsendió
– 1 evőkanál citromlé
Tedd egy nagyobb tálba a lisztet, és morzsold össze a vajjal, majd a porcukorral és a vízzel gyúrd rugalmas tésztává. Csomagold fóliába, és tedd fél-egy órára a hűtőbe.
Közben reszeld le az almát nagyobb lyukú reszelőn. Keverd össze a cukorral, a liszttel, a fahéjjal és a szerecsendióval, majd locsold meg és a citromlével, így nem fog bebarnulni az alma.
Pihentetés után a tészta felét nyújtsd fél centis lappá, és béleld ki vele a kivajazott sütőformát. A legjobb, ha kifejezetten piteformába teszed, de rakhatod sima tepsibe is, majd pakold meg az almás töltelékkel. Ezt követően a tészta másik felét nyújtsd ki, és fedd be vele a tölteléket. Ha rácsosra akarod a tetejét, akkor a tészta 2/3 része kerül alulra, a maradék 1/3 részből pedig sodorj vagy vágj rácsokat. Tedd előmelegített sütőbe, és 180 fokon, kb. 40-50 perc alatt süsd szép aranybarnára.
A tepsit kibéleljük sütőpapírral, a sütőt előmelegítjük 180 C°-ra. 1) A liszttel összekeverjük a sütőport. 2) A vajat, a kristálycukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük, egy...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűAz almát hámozzuk meg, kockázzuk fel és pároljuk meg a saját levében. 2. A szilárd hozzávalókat, a csoki kivételével: a liszteket, a mandulát, a sót, a szódabikarbónát keverjük ös...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált kekszhez hozzáadjuk a rum aromát, a kakaóport, a főzött kávét és első lépésként, csak kevés tejet. Ezeket összedolgozzuk, majd annyi tejet adunk hozzá, hogy formázható l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA margarint a cukorral habosra keverjük.Egyenként hozzádolgozzuk a tojásokat.A lisztet összekeverjük a sütőporral,a Jól összegyúrjuk a tésztát és a harmadához hozzáadjuk a kakaópo...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: Könnyű