Tésztához:
– 35 dkg liszt
– 20 dkg hideg vaj
– 2 evőkanál porcukor
– 3 cl hideg víz
Töltelékhez:
– 80 dkg alma
– 15 dkg cukor
– 2,5 evőkanál liszt
– 1 kávéskanál fahéj
– 1/4 kávéskanál szerecsendió
– 1 evőkanál citromlé
Tedd egy nagyobb tálba a lisztet, és morzsold össze a vajjal, majd a porcukorral és a vízzel gyúrd rugalmas tésztává. Csomagold fóliába, és tedd fél-egy órára a hűtőbe.
Közben reszeld le az almát nagyobb lyukú reszelőn. Keverd össze a cukorral, a liszttel, a fahéjjal és a szerecsendióval, majd locsold meg és a citromlével, így nem fog bebarnulni az alma.
Pihentetés után a tészta felét nyújtsd fél centis lappá, és béleld ki vele a kivajazott sütőformát. A legjobb, ha kifejezetten piteformába teszed, de rakhatod sima tepsibe is, majd pakold meg az almás töltelékkel. Ezt követően a tészta másik felét nyújtsd ki, és fedd be vele a tölteléket. Ha rácsosra akarod a tetejét, akkor a tészta 2/3 része kerül alulra, a maradék 1/3 részből pedig sodorj vagy vágj rácsokat. Tedd előmelegített sütőbe, és 180 fokon, kb. 40-50 perc alatt süsd szép aranybarnára.
A tojásfehérjéket a sóval elkezdjük habbá verni, majd fokozatosan hozzáadjuk a cukrokat is és fényes habbá verjük. Óvatosan hozzáadjuk az almaecetet, a fahéjat és a kuko...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKevés langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk,azután a kovásszal,a tojássárgákkal,a porcukorral,az olvasztott margarinnal,a sóval és citromhéjjal ízesítve a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés Citromfacsarót megfordítunk, az alját kibéleljük folpakkal, belerakjuk előbb a fehér, majd a barna masszát, jól belenyomjuk, hogy felvegye a facsaró formáját és a fol...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA mandulát és a kókuszreszeléket daráljuk finomra. Öntsük át egy tálba. Tegyük a kókusztejet, a datolyát, a kókuszolajat, a tojást és a fűszereket a mixerbe és keverjük simára....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű