menu

Családireceptkönyv.hu

Expressz CROISSANT


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


70 dkg tönkölyliszt
2,5 teáskanál só
1 teáskanál cukor
5 dkg élesztő
2,4 dl zabtej
1 dl zabtejszín
1 dl víz
25 dkg liga

Elkészítés:


A liszttel összekevertem a sót és a cukrot. Rámorzsoltam az élesztőt, hozzáöntöttem a tejszínt és a tejet. Elkezdtem összegyúrni a tésztát, és éreztem, hogy kevés lesz a folyadék, ezért öntöttem hozzá még 1 dl vizet, és így már egy jól összeálló, rugalmas tésztát kaptam. A kelesztőtálat betettem 1 órára a hűtőbe.
Mikor kivettem átgyúrtam, lemértem, és 8 felé osztottam, majd külön-külön kerek formára nyújtottam őket (kb. 20-25 cm).
A ligát 7 felé vágtam, és a tésztalapok közé reszeltem egy -egy adagnyit. Az utolsó tésztára, azaz a torony tetejére nem kerül vaj.
Miután elkészültem a rétegezéssel fogtam a nyújtófát és kinyújtottam a tésztát vékonyra (3-4 mm). Óriási kört kaptam, még a konyhapult széléről is lelógott egy kicsit. Nagyon kíváncsi voltam, ezért kerestem egy vonalzót és lemértem, 58 cm volt az átmérője. :)))
Pizzavágóval 16 részre osztottam. A cikkek széles felét kicsit bevágtam, a bevágásokat elkezdtem kifelé tekerni, és amikor a vágás széléhez értem feltekertem az egészet (a képen nagyon jól látszik).
Zsírpapírral bélelt tepsire tettem, megspricceltem vízzel, és a gőzös, 180 fokos sütőben 20 perc alatt megsütöttem.
A képen nem látszik, de a croissant-ok tenyérnyi nagyságúak lettek.

Expressz CROISSANT

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Fruzsina
Pogácsa (Cs. Ica néni)
Pogácsa (Cs. Ica néni)

A tésztát lágy margarinnal vékonyan megkenni --> erre jön a tepertő --> hajtogatni 3-szor, utána sütni.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Habkönnyű burgonyás pogácsa
Habkönnyű burgonyás pogácsa

A burgonyát héjastul puhára főzöm a sós vízben, majd hideg vízzel átmosom, lehúzom a héjját és áttöröm. Félreteszem és hagyom teljesen hidegre kihűlni. Csak akkor kezdek a tésztán...

Elkészítési idő: 35.40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tímea
tökéletes leveles tepertős pogácsa
tökéletes leveles tepertős pogácsa

Elkészítése Egy deci, picit cukros langyos tejben felfuttatunk 3 deka élesztőt. Összegyúrjuk a lisztet 1 egész tojással, egy sárgájával, a tejföllel, egy kevés sóval, az élesztős...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jolánka
Egyszerű strandos lángos
Egyszerű strandos lángos

A langyos vízbe morzsoljuk az élesztőt, elkeverjük benne a cukrot. Felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szórjuk, megsózzuk, mélyedést készítünk a közepébe. Ide öntjük az élesztős v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk