Családireceptkönyv.hu

Francia sült csirke sok-sok hagymával


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


5 db felső csirkecomb (lehet több is)
20 gerezd fokhagyma
4 nagy szál újhagyma
2 dl fehérbor
2 dl zabtejszín
kakukkfű

növényi vaj

Elkészítés:


A fokhagymát megpucoltam, lobogó vízben 1 percig főztem. A megsózott csirkecombokat 5 dkg vajon mindkét oldalukon megpirítottam, majd kiszedtem egy tálra. A vajhoz hozzáöntöttem a bort (óvatosan, mert nagy gőzzel fog felcsapni), és 2 percig lassú tűzön hagytam gyöngyözve forrni.
Hozzáadtam a felkarikázott újhagymát, az egészben hagyott fokhagyma gerezdeket, és a kakukkfüvet. Lefedtem, fedő alatt 30 percig sütöttem, főztem.
Amikor a husik megpuhultak, kiszedtem egy tálra. A serpenyőben marad szószhoz hozzáöntöttem a doboz zabtejszínt, és 3-4 percig sűrítettem. Ekkor a csirkecombok visszakerültek a már tejszínes szószba és még 5 percig ízesítették egymást.

Francia sült csirke sok-sok hagymával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Jolánka
Tejfölös borsós csirkeragu
Tejfölös borsós csirkeragu

A csirkét felszeleteljük és kevés olajon 2-3 percig pirítjuk, majd egy tányérra tesszük. A zúzott fokhagymát megpirítjuk az olajban, hozzáadjuk alisztet és folyamatosan kevergetjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mézes csirkeszárny falatkák
Mézes csirkeszárny falatkák

Keverd össze a gyömbért, a citromlevet, a szójaszószt és a sót. Tedd egy tálba a csirke szárnyakat és öntsd rá a pácot. Hagyd pár órát állni a pácban fedő alatt. Amikor már e...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikoletta
Curry-s csirke indiai módon
Curry-s csirke indiai módon

A csirkemell-filét csíkokra vágjuk. A hagymát felaprítjuk, és kevés olajon megpirítjuk. Beletesszük a húst, és fehéredésig kevergetjük. Fűszerezzük, hozzáadjuk a paradicsompürét...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Rozmaringos kacsasült
Rozmaringos kacsasült

A kacsacombokat megmossuk,majd lecsepegtetjük a vizet és sóval és frissen őrölt borssal befűszerezzük. A rozmaring levélből apróra vágunk egy kávéskanálnyit, és egy tányérban az...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk