50 dkg csirkemellfilé
2 dl zsíros tejszín
15 dkg sajt (lehet parmezán, grana padano, de a jól olvadós sajtokkal is jól működik)
1 csokor snidling
1 teáskanál szárított kakukkfű
1 üveg vegyes gomba
só, bors, olívaolaj
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, amíg melegszik, jut idő az előkészületekre.
A húst megmossuk, és vékony szeletekre vágjuk. Sózzuk és borsozzuk mindkét oldalát.
A tejszínt egy keverőtálba tesszük, belereszeljük a sajtot. Ízesítjük sóval, borssal, kakukkfűvel és a felaprított metélőhagymával. A leszűrt gombát is belekeverjük.
Egy tepsit vékonyan kiolajozunk, belefektetjük a hússzeleteket, majd leöntjük a gombás tejszínes szósszal. 50-60 percre az előmelegített sütőbe tesszük.
A hús semmi elősütést nem igényel, a tejszínes-sajtos szaftban csodásan puha és szaftos lesz.
Nyugodtan használjunk hozzá bolti üveges gombakeveréket, nagyon jókat lehet kapni tőke- és bocskorgombával, laskával… A snidling és a kakukkfű kellemesen ízesíti.
A sajt és a tejszín pedig garantálja, hogy nem szárad ki a hús.
Amikor ezt az ételt készítem, odafigyelek, hogy a köret már lehetőleg készen legyen, mikor az első husik kisülnek, különben előfordulhat, hogy a gyerkőcök nem győzik kivárni, és a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA bazsalikomos tejszínes csirkemell elkészítéséhez első lépésben vágd csíkokra a csirkemell filét, és vágd apróra a hagymát és a fokhagymát. Egy nagy serpenyőt forrósíts fel, önts...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElkészítjük a krumplisalátát. A krumplit megpucoljuk és julienne-re vágjuk. Átmossuk hideg vízzel és lobogó forró vízben 3 percig főzzük, villámgyorsan leszűrjük és jéghideg vízben...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát csíkokra vágni,zsiradékon jól megpárolni legyen színe kezdjen édesedni ,hozzáadni a fűszereket ,sót is ,kicsit össze pirítani ,mehet rá a jól lecsepegtetett máj,fehéredés...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű