• 25 dkg Cocomas
• 25 dkg párolt karfiol
• 15 dkg To-tu (Tojás túró)
• 3 dkg kacsazsír
• 1 dkg Hymalája só
• 6 g foszfátmentes sütőpor (elhagyható)
• 20 g friss citromlé
• 6 dkg zselatin.
(megjegyzés: késhegynyi kurkumával adhatunk neki egy kis sárgás színt) smile hangulatjel
A cocomast és a kacsazsírt felmelegítjük, majd feloldjuk benne a zselatint. Ezután mindent krémesre turmixolunk és formába öntjük.
Lehet muffin formákban és szilikonos kenyérformában is önteni. Nincs kókusz és karfiol íze. Nagyon hasonlít az íze a medvesajthoz. Lehet fűszerezni pl. fokhagymával, snidlinggel vagy friss zöld fűszerekkel. Ez most natúr!
Annak, aki egyáltalán nem ehet tejterméket, ez a sajt nagy találmány. Olyan az íze mint a maci sajtnak, egy kicsit masszívabb az állaga. Lehet szeletelni, reszelni, felkockázva a salátákba is kiváló. Elég nagy adag lesz belőle, fagyasztható."
Az élesztőt langyos tejben megfuttatjuk, és a liszttel, a tejföllel és a sóval nem túl lágy tésztát gyúrunk belőle. Letakarjuk, és kb. fél órát langyos helyen kelesztjük. Ezután...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból nokedlit keverünk és kiszaggatjuk. A márványsajtot lereszelni és kevés telföllel kikeverni.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: - A darált húst összekeverjük a tojással, ízesítjük és annyi morzsát adunk hozzá, hogy jól formálható masszát kapjunk, majd hűtőbe tesszük. - Egy nagyobb serpenyőben...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézFőzd a tojásokat lobogó, forró vízben kb. 5 percig, majd hűtsd ki, és pucold meg őket. Tedd aprító- vagy turmixgépbe a főtt tojásokat és a többi hozzávalót, azután turmixold kréme...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű