3 kisebb érett banán
250 gramm zabpehely/zabliszt
50 gramm aszalt vörösáfonya
Ha csak zablisztünk van otthon használjuk azt, de egyébként pénzkidobás azt venni ha van kávédarálónk, akkor zabpehelyből pikk-pakk készíthetünk zablisztet. Ha ez megvan, pürésítsük a banánt (villával), majd keverjük hozzá a zabliszthez, ha kezd homogén állagot ölteni a massza adjuk hozzá az aszalt áfonyát. Lényegében bármilyen aszalt gyümölccsel vagy akár magokkal ízesíthető a keksz, például mandulával, mogyoróval, kesudióval. Kísérletezzetek bátran!
Ha összeállítottuk a "tésztát", diónyi golyókat formázunk, majd a sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és lelapítjuk és kerek kekszformára igazítjuk.
Előmelegített 180 fokos sütőbe toljuk és 15 percig sütjük. (Sütőtől függően ez lehet valamivel kevesebb is, 10 perc után kezdjük erősen figyelni! :) )
A 20 dkg vajat és a 8 dkg lisztet késes robot géppel vagy kézzel összedolgozom, majd kb. 2 cm vastag tégla lapra igazítom, fóliába csomagolva hűtőbe, ha nagyon ellágyult, akkor fag...
Elkészítési idő: 24 óra Nehézség: NehézA kefirt meglangyosítjuk és belemorzsoljuk az élesztőt, elkeverjük. Hozzáadjuk a sót, cukrot a felolvasztott vajat. Rászórjuk a liszt 2/3-át, könnyű tésztává dagasztjuk. Meleg hely...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKedves Felhasználónk, Sajnálattal értesítjük, hogy ennek a receptnek törölnünk kellett néhány elemét, plagizálás miatt. A szerző és kérte a tartalom eltávolítását. A recept l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet tálba szitáljuk. Közepébe mélyedést készítünk, belemorzsoljuk az élesztőt, megszórjuk a cukorral és 3-4 evőkanál langyos tejet öntünk rá. A maradék tejhez adjuk a sót, ol...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű