1 bögre tápióka liszt (bögre 2,5dl)
1/3 bögre kókuszliszt
+2-3 evőkanál kókuszliszt
1 teáskanál só
1,5dl olívaolaj
1,5dl meleg szűrt víz
1 nagyobb tojás
Melegíts elő a sütőt 230 fokra. Egy tálba keverd össze a tápióka lisztet, a sót és az 1/3-ad bögre kókuszlisztet. Add hozzá a melegvízet, az olívaolajat és keverd alaposan össze. Egy kis tálba verd fel a tojást, majd elegyítsd a tésztával.
Adagolj hozzá 1-1 evőkanál kókuszlisztet, amíg össze nem áll a tészta és nem lesz ragacsos. Vágódeszkára tegyél egy sütőpapírt, szórd meg tápióka liszttel és nyújtsd ki a tésztát. Egészen vékonyra nyújtsuk ki, ha ragad a tészta akkor szórd meg tápióka liszttel.
Tedd előmelegített sütőbe, kb 12-15 percig süsd. Vedd ki, pakold meg kedved szerinti feltétekkel, szósszal és tedd vissza sülni pár percre.
A kockára aprított bacont kevés olajon zsírjára pirítjuk. Közben feltesszük főni a spagettit - csak sót teszünk a vízbe. Eközben egy keverőtálban összekeverjük a 2 tojássárgáját,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gnocchi [ejtsd: nyokki] tulajdonképpen egy olasz krumplis tészta. Magyarul nudli. De tényleg. Ha felnyitod a Horváth Ilona szakácskönyvet, és megnézed benne a szilvás gombóchoz v...
Elkészítési idő: 65 perc Nehézség: KönnyűFeltesszük a tészta főzővizét, ha felforrt, beletesszük a tésztát, sózzuk, és néha megkeverve megfőzzük a tésztát, és félretesszük. Olajon elkezdjük sütni a szalonna csíkokat a vö...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű