1 bögre tápióka liszt (bögre 2,5dl)
1/3 bögre kókuszliszt
+2-3 evőkanál kókuszliszt
1 teáskanál só
1,5dl olívaolaj
1,5dl meleg szűrt víz
1 nagyobb tojás
Melegíts elő a sütőt 230 fokra. Egy tálba keverd össze a tápióka lisztet, a sót és az 1/3-ad bögre kókuszlisztet. Add hozzá a melegvízet, az olívaolajat és keverd alaposan össze. Egy kis tálba verd fel a tojást, majd elegyítsd a tésztával.
Adagolj hozzá 1-1 evőkanál kókuszlisztet, amíg össze nem áll a tészta és nem lesz ragacsos. Vágódeszkára tegyél egy sütőpapírt, szórd meg tápióka liszttel és nyújtsd ki a tésztát. Egészen vékonyra nyújtsuk ki, ha ragad a tészta akkor szórd meg tápióka liszttel.
Tedd előmelegített sütőbe, kb 12-15 percig süsd. Vedd ki, pakold meg kedved szerinti feltétekkel, szósszal és tedd vissza sülni pár percre.
A túrós metélthez egy keverőtálba tesszük a túrót, a lisztet, tojásokat, és a sót. Kézzel jól összedolgozzuk, hogy egynemű, szép tésztát kapjunk. Egy sima felületet vastagon megszó...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tésztát sós vízben készre főzzük, összekeverjük a bolognai alappal majd félre tesszük. A zöldségeket gőz fölött sóval, borssal ízesítve puhára pároljuk. a húst csíkokra vágjuk....
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA grízgaluska elkészítése nem bonyolult, de egy kis gyakorlatot illetve tapasztalatot igényel. Gyakorlott háziasszonyként bevallom, nekem sem mindig sikerül terveim szerint, mert r...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almát vékonyan meghámozzuk, majd sajtreszelőn lereszeljük. A lisztet a sütőporral, fahéjjal, sóval összekeverjük, hozzáadjuk a nem kinyomkodott almát és a tojást, majd keverő...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű