1 közepes fej vöröshagyma
400 g konzerv paradicsom
80 g tonhalkonzerv (olajos)
2 db paradicsom (érett)
1 ek napraforgó olaj
só ízlés szerint
oregánó ízlés szerint
bazsalikom ízlés szerint
bors ízlés szerint (őrölt)
10 db olajbogyó
15 dkg sajt (reszelt, a tálaláshoz)
220 g penne
Megpároljuk a hagymát.
A cikkekre vágott paradicsomot puhára főzzük.
Hozzáadjuk a paradicsomkonzervet és a tonhalat.
Fűszerezzük sóval, borssal, oregánóval, bazsalikommal ízlés szerint, majd az olívabogyókat beletesszük.
Összeforraljuk a hozzávalókat.
Kifőzzük a penne tésztát (ne túl puhára).
Tálalás után reszelt sajttal szórjuk.
A gépbe beletöltöm a vizet. majd ráöntöm a lisztet. A tetejébe az egyik felébe a cukrot, a sót és az olajat, a másik felébe az élesztőt teszem. A megfelelő módon (azonnal, vagy i...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet kockára vágom és egy evőkanálnyi olíva olajon, a fűszerkeverék és a só társaságában aranybarnára pirítom, majd tányérra szedem. A visszamaradt zsiradékhoz dobom a va...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy lábasban olajat melegítünk (épp ellepje az alját). A darált húst ráborítjuk. Kevergetjük, pirítjuk, amíg nem fehéredik ki. Paradicsomszószt öntünk hozzá. Sózzuk, borsozzuk, ore...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA vajat langyosra olvasztjuk. A többi hozzávalót összekeverve palacsintatésztát készítünk, végül utolsóként hozzáadjuk az olvasztott vajat is. A hagyományos palacsintához has...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű