1 közepes fej vöröshagyma
400 g konzerv paradicsom
80 g tonhalkonzerv (olajos)
2 db paradicsom (érett)
1 ek napraforgó olaj
só ízlés szerint
oregánó ízlés szerint
bazsalikom ízlés szerint
bors ízlés szerint (őrölt)
10 db olajbogyó
15 dkg sajt (reszelt, a tálaláshoz)
220 g penne
Megpároljuk a hagymát.
A cikkekre vágott paradicsomot puhára főzzük.
Hozzáadjuk a paradicsomkonzervet és a tonhalat.
Fűszerezzük sóval, borssal, oregánóval, bazsalikommal ízlés szerint, majd az olívabogyókat beletesszük.
Összeforraljuk a hozzávalókat.
Kifőzzük a penne tésztát (ne túl puhára).
Tálalás után reszelt sajttal szórjuk.
1. Az élesztőt, kevés cukros, langyos tejben felfuttatjuk. 2. A lisztet összekeverjük a sóval, majd hozzáöntjük a kefírt, a tojásokat és a tej felét. 3. Gyúrni kezdjük és a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát puhára főzzük, összetörjük. A lisztet elkeverjük a sóval. Az élesztőt cukros, langyos tejben felfuttatjuk. A főtt burgonyát, a lisztet összekeverjük, hozzáöntjük az é...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűEzt össze dolgoztam kézzel és 3szor pihentettem kb 40 percig Sütés forró sütőben kezdeni, 200 fokon, majd 180 fokon 40 perc
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű-összegyúr, dagaszt, keleszt - kinyújt kb 1,5 ujjnyi vastagra - kiszaggat - olvasztott zsírba, majd cukros darált dióba márt - zsírral kikent tálba pakol - kevés olvasztott zs...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű