250g teljes kiorlesu liszt,
250g tonkolyliszt (lehet egyfajta is akkor 500g)
1szaritott eleszto,
chia, len, tokmag, napraforgo,....(amit csak akarsz - a chiaval kell vigyazni mert sok vizet felvesz)
só
kb 2-2,5dcl viz
Bedagasztod, megkel, nemkel meg nagyra nemkell 1kilos kenyeret varni. Es ahogy megkellt ugy tedd be a sutobe (ha ujra atgyurod tomorebb lesz) es 200fokon legkeveressel 35perc
a szódabikarbónát elkeverjük a kefirrel ...5 percet pihentetjük -lisztet összekeverjük a sóval +a kefirrel -egy tálban összegyúrjuk megszorjuk lisztel,letakarjuk és 10 percet...
Elkészítési idő: 25 Nehézség: NehézA tésztát sós vízben kifőzzük. Közben az összevágott aszalt paradicsomot, olivát és tonhalkonzervet tejszínben átrottyantjuk. Zöldfűszerekkel, sóval, borssal ízesítjük.
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA vöröshagymát megtisztítod, apróra fölkockázod, és az olajon vagy zsiradékon megdinszteled. Amikor üveges, akkor jó. Közben a burgonyát megtisztítod, és vékony szeletekre vágod....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát jól megmossuk, héjában megfőzzük. Mikor megfőtt, meghámozzuk és összetörjük, belekeverjük az olaját és hagyjuk kihűlni. Ezután a tojást, a búzadarát, a lisztet és a sót...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes