250g teljes kiorlesu liszt,
250g tonkolyliszt (lehet egyfajta is akkor 500g)
1szaritott eleszto,
chia, len, tokmag, napraforgo,....(amit csak akarsz - a chiaval kell vigyazni mert sok vizet felvesz)
só
kb 2-2,5dcl viz
Bedagasztod, megkel, nemkel meg nagyra nemkell 1kilos kenyeret varni. Es ahogy megkellt ugy tedd be a sutobe (ha ujra atgyurod tomorebb lesz) es 200fokon legkeveressel 35perc
A tésztához a lisztet a sóval elkevertem, hozzámorzsoltam gyors mozdulatokkal a felkockázott margarint, majd a tejföllel összeállítottam a tésztát. Hűtőbe vele kis időre. Addig jöh...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTegyünk egy nagyobb lábast a tűzhelyre, mehet bele kevés olaj, majd közepes lángon melegítsük, amikor átmelegedett, adjuk hozzá a darált húst. Következhet a finomra vágott hagyma,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rizstésztát egy tálba tettem, leöntöttem forró vízzel és 10-15 percig lefedve hagytam. ezután leöntöttem róla a vizet. Egy kis lábosban, kis lángon, kb 5 percig melegítettem kev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy villával dolgozzuk ki krémszerűvé a feta sajtot. Adjuk hozzá a görög joghurthoz a tojást, majd keverjük hozzá a fetakrémet is. Addig keverjük amíg szép egyenletes nem lesz. Ami...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű