A tésztához:60 dkg liszt,2,dl tej, 1 tk cukor,2 tk só,3,5 dl tej,1 dl víz.A töltelékhez: 3,5 dl tejföl,4 db lila hagyma,30 dkg föt-füstölt szalonna,2 szál poré hagyma,A kenéshez: 0,5 dkg olvasztott vaj,0,5 dl olaj,szoráshóz 10 dkg sajt,
a tésztához valókat be dagasztjuk,– A megkelt tésztát három egyforma gombóccá formázzuk.– Egy gombócot kinyújtunk kb. 30 centis körré, megkenjük az olaj-vaj keverék felével. Kinyújtunk még egy gombócot, ezt az első tetejére rakjuk és ráhalmozzuk a töltelékünket is.– A harmadik kinyújtott adagot a kupacunk tetejére rakjuk, kicsit meglapogatjuk és ezt is megkenjük az olajos vajjal.– A tészta két szélét középre hajtjuk.– A másik oldalról is középre hajtjuk a tésztánkat.– Fejjel lefelé sütőpapíros tepsire helyezzük és nyújtófával még egy kicsit kinyújtjuk, olyan 30 X 30 centis méretre.– Késsel, vagy pizzavágóval kicsit megvágjuk, csak hogy kibukkanjon a töltelék. Nem vágjuk szeletekre, csak bejelöljük a nyolc részt.– Ízlés szerinti sajttal megszórjuk. Ekkor bekapcsoljuk a sütőt 180 fokra, a tésztát hagyjuk pihenni.30 perc alatt gyönyörűre sütjük.
A tésztát a szokásos módon kifőzzük.A vöröshagymát kockára vágjuk,zsíron pirítjuk hozzáadjuk a darált sertéshúst,fehéredésig pirítjuk a húst,fűszerezzük öntünk hozzá vizet és készr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajból, lisztből és tejből besamel mártást készítek. Ízesítem fokhagymával. borssal, szerecsendióval, sóval. Ha kész belereszelek 25 dkg sajtot vagy 2 tömlős sajtot. Közben kifő...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA penne tésztát félkeményre főzzük. Az apróra vágott hagymát kevés zsiradékon megdinszteljük, majd a húst hozzáadva annak fehéredéséig pirítjuk. A szintén apró kockára vágott papr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKrumplit nyersen lereszel, tojással, liszttel, sóval sűrű tésztává kever. Kis nokedliket szaggat olajos sós vízben. Hideg vízben lehűt, kevés olajat tartalmazó edénybe mereget, j...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű