A tésztához:60 dkg liszt,2,dl tej, 1 tk cukor,2 tk só,3,5 dl tej,1 dl víz.A töltelékhez: 3,5 dl tejföl,4 db lila hagyma,30 dkg föt-füstölt szalonna,2 szál poré hagyma,A kenéshez: 0,5 dkg olvasztott vaj,0,5 dl olaj,szoráshóz 10 dkg sajt,
a tésztához valókat be dagasztjuk,– A megkelt tésztát három egyforma gombóccá formázzuk.– Egy gombócot kinyújtunk kb. 30 centis körré, megkenjük az olaj-vaj keverék felével. Kinyújtunk még egy gombócot, ezt az első tetejére rakjuk és ráhalmozzuk a töltelékünket is.– A harmadik kinyújtott adagot a kupacunk tetejére rakjuk, kicsit meglapogatjuk és ezt is megkenjük az olajos vajjal.– A tészta két szélét középre hajtjuk.– A másik oldalról is középre hajtjuk a tésztánkat.– Fejjel lefelé sütőpapíros tepsire helyezzük és nyújtófával még egy kicsit kinyújtjuk, olyan 30 X 30 centis méretre.– Késsel, vagy pizzavágóval kicsit megvágjuk, csak hogy kibukkanjon a töltelék. Nem vágjuk szeletekre, csak bejelöljük a nyolc részt.– Ízlés szerinti sajttal megszórjuk. Ekkor bekapcsoljuk a sütőt 180 fokra, a tésztát hagyjuk pihenni.30 perc alatt gyönyörűre sütjük.
Főzd meg héjában a krumplit, erre 30 percet számolj. Fontos, hogy minél lisztesebb, főzni való kurmplit használj, mert különben nem fog sikerülni a tészta, vagy nem lesz könnyű.Ha...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A káposzta külső leveleit leszedjük, négybe vágjuk és lereszeljük. Besózzuk, 10 percig állni hagyjuk. 2. A cukrot kissé megpirítjuk, ráöntünk 4 evőkanál olajat. Hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűMegpirítjuk a vöröshagymát és a fokhagymát majd hozzáadjuk a darált húst és a felkockázott kápia paprikát. Amikor már jól összesültek csak akkor tegyük hozzá az egész üveg pestot é...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA datolyát kimagozzuk és félbevágjuk, a tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk és 10 percet szobahőmérsékleten pihentetjük. A tésztát kettévesszük, két részletben kinyújtjuk k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű