menu

Családireceptkönyv.hu

Paradicsomos, gombás csirkecomb


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


5 egész csirkecomb
25 dkg gomba
3-4 evőkanál olaj
1 vöröshagyma
5-6 evőkanál sűrített paradicsom
1 dl tejszín

őrölt bors

Elkészítés:


A csirkecombokat megmossuk és kettévágjuk. A mindkét oldalán sóval meghintett húst fedeles jénai edénybe helyezzük.

Az olajon megfonnyasztjuk a felaprított hagymát, rátesszük a kisebb darabokra vágott
gombát. Sózzuk, borsozzuk, majd a ragut közepes lángon 6-8 percig pároljuk. Ezután levesszük a tűzről, belekeverjük a sűrített paradicsomot, a tejszínt, és ha kell, még sózzuk. Az így kapott sűrű, gombás szószt a húsra öntjük. A tálat lefedjük, és forró sütőben, kb. 1,5 óra alatt készre sütjük a combokat. Krumplipürével tálaljuk.

 Paradicsomos, gombás csirkecomb

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Csirkemell - Csirkemell hagymás burgonyával
Csirkemell - Csirkemell hagymás burgonyával

1. A csirkemellet szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk. 2. Lisztbe, majd felvert tojásba és végül reszelt sajtba forgatjuk, panírozzuk. 3. A szeleteket tepsibe fektetjük, r...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Gyros tál házilag
Gyros tál házilag

Gyros hús pácolása A csirkehúst vágjuk fel csíkokra (a tokányhoz hasonlóan, ceruza vastagságúra), és tegyük egy megfelelő méretű tálba. Adjunk hozzá egy evőkanálnyi mustárt, a fű...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ilonka
Csirkemell őzgerinc formában borsókrémmel_hideg tál
Csirkemell őzgerinc formában borsókrémmel_hideg tál

A csirkemellet vékony szeletekre vágom, kiklopfolom, sózom, borsozom. Az őzgerincformát kibélelem a bacen szalonnával( a végei mindkét oldalt kilógjon, amit a végén vissza hajtunk)...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Sajtos, gombás rántott csirke
Sajtos, gombás rántott csirke

A húst megmossuk, négy-hat szeletre osztjuk, a méretétől függően. A fűszerekkel átkenjük, majd lisztbe, fűszerezett tojásba, zsemlemorzsába panírozzuk és forró olajban kisütjük. Am...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk