5 egész csirkecomb
25 dkg gomba
3-4 evőkanál olaj
1 vöröshagyma
5-6 evőkanál sűrített paradicsom
1 dl tejszín
só
őrölt bors
A csirkecombokat megmossuk és kettévágjuk. A mindkét oldalán sóval meghintett húst fedeles jénai edénybe helyezzük.
Az olajon megfonnyasztjuk a felaprított hagymát, rátesszük a kisebb darabokra vágott
gombát. Sózzuk, borsozzuk, majd a ragut közepes lángon 6-8 percig pároljuk. Ezután levesszük a tűzről, belekeverjük a sűrített paradicsomot, a tejszínt, és ha kell, még sózzuk. Az így kapott sűrű, gombás szószt a húsra öntjük. A tálat lefedjük, és forró sütőben, kb. 1,5 óra alatt készre sütjük a combokat. Krumplipürével tálaljuk.
A húst egyforma csíkokra vagy kockákra vágjuk. Egy tálba belekanalazzuk a tejfölt, beleütjük a tojásokat, rászórjuk a lisztet és a zöldfűszereket, a reszelt sajtot, valamint a b...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A húst lefejtjük a csontról. 2. Félbevágjuk, hogy 1 mellből 4 szeletet kapjunk. 3. Gyengén kiveregetjük, megsózzuk, lisztben elkeverjük a borsot, ebbe nyomkodjuk a hússz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kacsát megtisztítjuk, alaposan megmossuk. Kívül-belül megsózzuk. A belsejét fűszerezzük majoránnával és borssal.+behelyezzük az almát A hagymákat megtisztítjuk, a vöröshagymát...
Elkészítési idő: 1ora Nehézség: KözepesA hagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk, kevés olajban megdinszteljük és hozzáadjuk a felkockázott húst is. 2-3 percig pirítjuk, majd felöntjük a paradicsomlével és fűszerezzük. L...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű