5 egész csirkecomb
25 dkg gomba
3-4 evőkanál olaj
1 vöröshagyma
5-6 evőkanál sűrített paradicsom
1 dl tejszín
só
őrölt bors
A csirkecombokat megmossuk és kettévágjuk. A mindkét oldalán sóval meghintett húst fedeles jénai edénybe helyezzük.
Az olajon megfonnyasztjuk a felaprított hagymát, rátesszük a kisebb darabokra vágott
gombát. Sózzuk, borsozzuk, majd a ragut közepes lángon 6-8 percig pároljuk. Ezután levesszük a tűzről, belekeverjük a sűrített paradicsomot, a tejszínt, és ha kell, még sózzuk. Az így kapott sűrű, gombás szószt a húsra öntjük. A tálat lefedjük, és forró sütőben, kb. 1,5 óra alatt készre sütjük a combokat. Krumplipürével tálaljuk.
Melegítsd elő a sütőt 190 fokra. Az olajat, ecetet, paprikakrémet és szegfűborsot keverd össze egy kis tálban. Az így kapott szószt öntsd egy zacskóba, majd a csirkemellet alaposa...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst kisebb kockákra vágtam, és kacsazsíron fehéredésig pirítottam. Sóztam, borsoztam, kakukkfűvel és oregánóval fűszereztem. Lassú tűzön, lefedve tovább pároltam. Közben a karf...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűNemcsak egy egész csirkét, hanem kicsontozott, bőr nélküli csirkemellet is választhatunk a boltban, hogy megsüssük, ám a kétféle hús grillezési módja nem is különbözhetne jobban eg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKészítsük el a húsgolyókat. Egy tálban keverjük össze a hozzávalókat, jól gyúrjuk össze a masszát. Készítsünk belőle kisebb golyókat, nagyjából 15-17 darabot. Egy serpenyőben forró...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű