Családireceptkönyv.hu

Paradicsomos, gombás csirkecomb


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


5 egész csirkecomb
25 dkg gomba
3-4 evőkanál olaj
1 vöröshagyma
5-6 evőkanál sűrített paradicsom
1 dl tejszín

őrölt bors

Elkészítés:


A csirkecombokat megmossuk és kettévágjuk. A mindkét oldalán sóval meghintett húst fedeles jénai edénybe helyezzük.

Az olajon megfonnyasztjuk a felaprított hagymát, rátesszük a kisebb darabokra vágott
gombát. Sózzuk, borsozzuk, majd a ragut közepes lángon 6-8 percig pároljuk. Ezután levesszük a tűzről, belekeverjük a sűrített paradicsomot, a tejszínt, és ha kell, még sózzuk. Az így kapott sűrű, gombás szószt a húsra öntjük. A tálat lefedjük, és forró sütőben, kb. 1,5 óra alatt készre sütjük a combokat. Krumplipürével tálaljuk.

Paradicsomos, gombás csirkecomb

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Joghurtban pácolt csirkemell diszkoszban
Joghurtban pácolt csirkemell diszkoszban

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szuperropogós fűszeres rántott csirke
Szuperropogós fűszeres rántott csirke

A csirkecombokat először bepácoljuk. Ehhez a hagymát, fokhagymát olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a rozmaringot, citromot és a vizet. A pácot kihűtjük, majd egy zárható fagyasztóz...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csirkecomb sütve (x)
Csirkecomb sütve (x)

később

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk