50 dkg liszt
20 dkg rama
20 dkg porcukor
4 tojassargaja
1 csomag szodabikarbona vagy szalalkali
A cukrot habosra verem a tpjassargaval.
A liszthez szodabikarbonat/szalalkalit hozzaadom es jol eldorzsolom a ramaval. Osszegyurom, kinyujtom kb ujjnyi vastagsagura. 5 cm-es rudacskakat vagok belole.
Elomelegitett sutoben megsutom.
Kakaos valtozatban a liszt mennyisege felezodik, a masik fele kakaopor.
Daráljuk finomra a kekszet, majd forrósítsuk fel a vajat, és öntsük hozzá. Ezután kanállal keverjük alaposan össze, majd egy sütőpapírral bélelt tortaformába öntsük bele. Tenyerünk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA liszthez keverjük a szódabikarbónát, elmorzsoljuk benne a zsírt, és a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk, jól kidolgozzuk. Hagyjuk állni fél órát. (Ha nagyon sietünk, ez éppe...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA mikróban felolvasztjuk a csokit a vajjal (10-20 mp-enként keverjük meg, nehogy megégjen). A tojásokat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a sütőporos lisztet. Egy mikrózhat...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tésztához a vajat, a porcukrot és a tojássárgáját habosra keverjük, majd hozzáadjuk a reszelt citrom héját is + a csipet sóval összekevert lisztet és összegyúrjuk a tésztát. F...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes