50 dkg liszt
20 dkg rama
20 dkg porcukor
4 tojassargaja
1 csomag szodabikarbona vagy szalalkali
A cukrot habosra verem a tpjassargaval.
A liszthez szodabikarbonat/szalalkalit hozzaadom es jol eldorzsolom a ramaval. Osszegyurom, kinyujtom kb ujjnyi vastagsagura. 5 cm-es rudacskakat vagok belole.
Elomelegitett sutoben megsutom.
Kakaos valtozatban a liszt mennyisege felezodik, a masik fele kakaopor.
1. A tojást kikeverem a cukorral és az olajjal, majd hozzáadom a száraz hozzávalókat is. 2. Egy kapcsos tortaformát kiolajoztam-liszteztem, majd leterítettem az aljára a felsze...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűösszekeveri a hozzávalokat 200 c fokon 5-6 perc sűtés
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mártáshoz a málnát 7 dkg cukorral lábasba tesszük, és addig főzzük, amíg a málna meg nem puhul. Ekkor kiveszünk belőle néhány, még egészben maradt gyümölcsszemet, és félretesszük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMég a süti készítése előtt áztasd be a mazsolát egy kiskanál házi rum aromába és hagyd állni pár órán keresztül. Daráld le a diót és öntsd bele egy nagyobb keverőedénybe. Vízgőz f...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű