Tészta
200 g vaj kockázva
150 g cukor
350 g liszt
30 g kakaó por
1 cs. sütőpor
1 tojás
Töltelék
180 g vaj puha
200 g cukor
4 tojás
500 g túró
1 cs. vanilia cukor
1 cs. vanília puding
Tészta:
Az összes hozzávaló az edénybe és 30MP/6F tésztává dolgozzuk és az edényből kivesszük.
2/3 a tésztának egy sütőpapírral kibélelt formába tesszük, és az oldalait föl húzzuk kézzel.
Töltelék:
A hozzávalókat az edénybe tesszük és 40 MP/5 F, kevergettjük
Majd ráöntjük a tésztára és a megmaradt tészta résszel befedjük, rá lehet reszelni.
Előmelegítette sütőben 175 fok/60-70 percig sütjük.
Piskóta: A 6 tojás sárgáját habosra, fényesre keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a vizet, és beleszitáljuk a lisztet. Fontos, hogy át legyen szitálva a liszt, tapasztalatom s...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA sütőt előmelegítjük 180 fokra légkeverés nélkül, alsó-felső mód (160 fok légkeveréssel) és egy 20 x 25 cm-es tepsit (26 cm-es tortaformában is készíthető) sütőpapírral kibélelünk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a vajat a cukorral habosra keverjük, majd mehet hozzá folyamatos keverés közben a 4 db tojás, a vaníliás cukor és a tej is. A lisztet, a kakaóport, a sütőport és a sót...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA narancsokat egy lábosba teszem, és annyi vizet öntök rá, hogy éppen ellepje. Felforralom, és fedő alatt egészen puhára főzöm. Ez olyan másfél-két óra alatt van meg. Ekkor félbevá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű