1 kispohár tejföl (175g)
1 kispohár zsír
1/2 cs sütőpor
5 dkg porcukor
csipet só
40-50 dkg liszt
lekvár
vaníliáscukor
Tejfölt, zsírt, cukrot, sót sütőport, lisztet összedolgozni, simára keverni.
Kinyújtani, karikákat szaggatni belőle. Levár a közepébe. Feltekerni, formázni.
Világosbarnára sütni, és forrón vaníliás porcukorba hempergetni.
Elkészítése: A tésztához a porcukrot, a tojást, a tojássárgáját, a margarint és a mézet gőz fölött kavargatva összeolvasztjuk, majd hozzákeverjük a szodabikarbónát, a lisztet és a...
Elkészítési idő:a tejet feltettem forrni, beletettem a cukrokat, folyamatos keverés közben beleöntöttem a búzadarát, sűrűsödésig főztem, akkor tökéletes, ha megáll benne a fakanál !!! ? ez nem...
Elkészítési idő:A lisztet szitáljuk keverőtálba, majd forgassuk hozzá a sót, sütőport, cukrot, vaníliás cukrot, fahéjat, gyömbért és a szerecsendiót. Az almát mossuk meg és reszeljük le, majd a t...
Elkészítési idő: 1 óra