4-6 db kacsacomb
4-5 gerezd fokhagyma
2-3 kisebb fej vöröshagyma
1 közepes fej lilakáposzta
2 fej lilahagyma
kömény
1 dl vörösbor
3-4 evőkanál cukor
ecet
Vénusz olaj
só
kakukkfű
borsikafű
A kacsacombokat megmosom, majd a bőrös felüket kicsit megvágom, megsózóm, és állni hagyom 10-15 percet. Ezalatt a hagymákat megtisztítom.
A combokat a bőrős felükkel lefele fordítva beleteszem a tepsibe, rádobálom a felezett fokhagymákat és a negyedelt vöröshagymákat, majd felöntöm kb. 5 dl vízzel. Letakarom alufóliával, és 200 fokos sütőben kb. 90 percig párolom.
Amíg a kacsa párolodik, elkészítem a káposztát. Felcsíkozom a lilakáposztát és a lilahagymát. A káposztát megsózom, és állni hagyom 15 percet. Egy edénybe olajat öntök, a cukrot karamellizálom rajta, ezután ráteszem a lilahagymát és a káposztát, jól megkeverem, mehet bele a kömény (ízlés szerint), kb. 2-3 evőkanál ecet (ez is ízlés szerint módosítható) és a vörösbor. Még egyszer jól megkeverem, és lefedve, lassú tűznél párolom. Kb. 40-45 perc alatt elkészül, időnként persze megkeverem.
Amikor a combok megpuhultak, leveszem az alúfóliát, és 20 perc alatt szép pirosra sütöm őket.
Először is elkészítem a fűszervajat. Ezután egy folpackba csomagolva, hengeralakúra formázva, a fagyasztóba teszem. Kicsontozom a csirkecombokat. A húst, egy fóliával letakarom, és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűReszeljük le a citrom héját, és keverjük össze a rozmaringgal és egy evőkanál puha margarinnal. Jól dörzsöljük be vele a pulykamellet és hagyjuk pácolódni egy napot. Süssük minteg...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: Könnyű1. A csirkemellet megmossuk, felkockázzuk, és az olajon fehéredésig pirítjuk. 2. Sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük kevéske vízzel, és fedő alatt puhára pároljuk. 3. A nokedli...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA csirkemellet felkockázzuk. Aprítóba tesszük, hozzáadjuk a tojást, sózzuk, borsozzuk, és pépesítjük. Tálba tesszük, hozzáadjuk a lisztet, és vizes kézzel lapos kis nugget...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Közepes