4-6 db kacsacomb
4-5 gerezd fokhagyma
2-3 kisebb fej vöröshagyma
1 közepes fej lilakáposzta
2 fej lilahagyma
kömény
1 dl vörösbor
3-4 evőkanál cukor
ecet
Vénusz olaj
só
kakukkfű
borsikafű
A kacsacombokat megmosom, majd a bőrös felüket kicsit megvágom, megsózóm, és állni hagyom 10-15 percet. Ezalatt a hagymákat megtisztítom.
A combokat a bőrős felükkel lefele fordítva beleteszem a tepsibe, rádobálom a felezett fokhagymákat és a negyedelt vöröshagymákat, majd felöntöm kb. 5 dl vízzel. Letakarom alufóliával, és 200 fokos sütőben kb. 90 percig párolom.
Amíg a kacsa párolodik, elkészítem a káposztát. Felcsíkozom a lilakáposztát és a lilahagymát. A káposztát megsózom, és állni hagyom 15 percet. Egy edénybe olajat öntök, a cukrot karamellizálom rajta, ezután ráteszem a lilahagymát és a káposztát, jól megkeverem, mehet bele a kömény (ízlés szerint), kb. 2-3 evőkanál ecet (ez is ízlés szerint módosítható) és a vörösbor. Még egyszer jól megkeverem, és lefedve, lassú tűznél párolom. Kb. 40-45 perc alatt elkészül, időnként persze megkeverem.
Amikor a combok megpuhultak, leveszem az alúfóliát, és 20 perc alatt szép pirosra sütöm őket.
A tésztát a csomágolásán látható utasítás szerint forró, sós vízbe kifőzzük és leszűrjük. A finomra vágott hagymákat olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a kockára vágott csirk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet 3 cm széles csíkokra szeleteljük, majd kiklopfoljuk és megsózzuk. Két almát durvára reszelünk. A sütőporral elkeverjük a lisztet, hozzáadjuk a tojást és annyi viz...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA paprikákat és az újhagymát szeletekre vágjuk. A csirkemellet szétnyitjuk, kiklopfoljuk, majd szárnyas fűszerkeverékkel, sóval és fehér borssal megszórjuk. A hússzeleteket kiol...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sült csirkét kicsontozzuk és húsát 1 cm vastagságúra daraboljuk. A makaróni tésztát sós vízben kifőzzük, leöblítjük és kevés olajjal összekeverjük. A vöröshagymát lereszeljük....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű