4-6 db kacsacomb
4-5 gerezd fokhagyma
2-3 kisebb fej vöröshagyma
1 közepes fej lilakáposzta
2 fej lilahagyma
kömény
1 dl vörösbor
3-4 evőkanál cukor
ecet
Vénusz olaj
só
kakukkfű
borsikafű
A kacsacombokat megmosom, majd a bőrös felüket kicsit megvágom, megsózóm, és állni hagyom 10-15 percet. Ezalatt a hagymákat megtisztítom.
A combokat a bőrős felükkel lefele fordítva beleteszem a tepsibe, rádobálom a felezett fokhagymákat és a negyedelt vöröshagymákat, majd felöntöm kb. 5 dl vízzel. Letakarom alufóliával, és 200 fokos sütőben kb. 90 percig párolom.
Amíg a kacsa párolodik, elkészítem a káposztát. Felcsíkozom a lilakáposztát és a lilahagymát. A káposztát megsózom, és állni hagyom 15 percet. Egy edénybe olajat öntök, a cukrot karamellizálom rajta, ezután ráteszem a lilahagymát és a káposztát, jól megkeverem, mehet bele a kömény (ízlés szerint), kb. 2-3 evőkanál ecet (ez is ízlés szerint módosítható) és a vörösbor. Még egyszer jól megkeverem, és lefedve, lassú tűznél párolom. Kb. 40-45 perc alatt elkészül, időnként persze megkeverem.
Amikor a combok megpuhultak, leveszem az alúfóliát, és 20 perc alatt szép pirosra sütöm őket.
A megtisztított hagymát olívaolajon megdinszteljük és hozzáadjuk a húsokat is. Amikor feldobja a levét, visszavesszük a lángot és fűszerezzük. A paradicsomot és a paprikát megt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet sózzuk, borsozzuk, és kevés napraforgó olajon süssük mindkét oldalát aranyszínűre. Ezután serpenyővel együtt tegyük 180 C fokos sütőbe 12 percre. Készítsük elő a z...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet felcsíkozzuk, gyros fűszerkeverékkel elkeverjük, hagyjuk egy órát állni. Majd kevés olajon megpirítjuk a húst. A zöldségeket vékonyra felszeleteljük. A hasábburgonyá...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű