Családireceptkönyv.hu

Kacsacomb párolt lilakáposztával


Írta:

Elk. idő: 90 perc
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:



4-6 db kacsacomb
4-5 gerezd fokhagyma
2-3 kisebb fej vöröshagyma
1 közepes fej lilakáposzta
2 fej lilahagyma
kömény
1 dl vörösbor
3-4 evőkanál cukor
ecet
Vénusz olaj

kakukkfű
borsikafű

Elkészítés:


A kacsacombokat megmosom, majd a bőrös felüket kicsit megvágom, megsózóm, és állni hagyom 10-15 percet. Ezalatt a hagymákat megtisztítom.

A combokat a bőrős felükkel lefele fordítva beleteszem a tepsibe, rádobálom a felezett fokhagymákat és a negyedelt vöröshagymákat, majd felöntöm kb. 5 dl vízzel. Letakarom alufóliával, és 200 fokos sütőben kb. 90 percig párolom.

Amíg a kacsa párolodik, elkészítem a káposztát. Felcsíkozom a lilakáposztát és a lilahagymát. A káposztát megsózom, és állni hagyom 15 percet. Egy edénybe olajat öntök, a cukrot karamellizálom rajta, ezután ráteszem a lilahagymát és a káposztát, jól megkeverem, mehet bele a kömény (ízlés szerint), kb. 2-3 evőkanál ecet (ez is ízlés szerint módosítható) és a vörösbor. Még egyszer jól megkeverem, és lefedve, lassú tűznél párolom. Kb. 40-45 perc alatt elkészül, időnként persze megkeverem.

Amikor a combok megpuhultak, leveszem az alúfóliát, és 20 perc alatt szép pirosra sütöm őket.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Csirkemell - Mustáros-sajtos csirkemell
Csirkemell - Mustáros-sajtos csirkemell

1. A csirkemellet mosd meg, majd töröld szárazra. 2. A tejszínt keverd össze a mustárral, a reszelt sajttal, a borssal és az apróra vágott rozmaringgal. 3. Forgasd bele a h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Csirkemell - Rakott kukoricás csirkemell
Csirkemell - Rakott kukoricás csirkemell

1. 2 csirkemellet szeletekre vágunk, és a szeleteket vajon hirtelen megsütjük, majd a szeleteket kivajazott tűzálló tálba tesszük, reszelünk rá 10 dkg füstölt sajtot. 2. Egy ki...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Hamis libamáj
Hamis libamáj

A májat alaposan megtisztítjuk. Ezt követően ledaráljuk vagy késsel szétkapargatjuk. A tojásokat villával kissé felverjük és a többi hozzávalóval alaposan összekeverjük. (Én nem s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Paella csirkével és kolbásszal
Paella csirkével és kolbásszal

A serpenyőben olívaolajat forrósítok, beleteszem a csirkedarabokat és hirtelen körbepirítom, hogy mindenhol aranysárga színt kapjon. Ezután hozzáadom az ujjnyi vastag karikákra vág...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk