Hozzávalók (4 főre)
• 4o dkg makaróni
• kb: 4o dkg csirkemell
• 1 fej hagyma
• 2 ek liszt
• 2 dl tejföl
• 3 tojás
• 1o dkg sajt
• só
• bors
• pirospaprika
• pici napraforgó olaj
• zsemlemorzsa
• paradicsomlé
Elkészítés
A makarónit sós vízben kifőzzük.
Az olajon megpirítjuk a hagymát, a pirospaprikát és az apróra vágott csirkemellet,
kevés paradicsomlével addig párolunk, míg puha nem lesz.
Megszórjuk 2 csapott kanál liszttel és alaposan összekeverjük….majd beleöntjük a tejfölt.
A kifőtt makarónit, a tojásokat és a tejfölös húst összekeverjük és kivajazott
és morzsázott jénaiba öntjük.
A tetejére reszeljük a sajtot, kis vajat és mehet is a sütőbe.
Addig sütjük, míg a sajt szépen meg nem pirul. (180°C – középen kb: 35 – 40perc )
A narancslét a vaníliás cukorral, a reszelt narancshéjjal és a görög joghurttal habosra turmixoljuk. Lehűtjük. A habgaluskához a tojásfehérjéből és a cukorból kemény habot verünk,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű