Hozzávalók:
Tésztához:
* 5 tojás
* 30 dkg kristálycukor
* 12 dkg darált dió
* 1 cs. sütőpor
* 16 dkg finomliszt
* 10 evőkanál víz
Krémhez:
* 16 dkg darált dió
* 8 evőkanál tej
* 16 dkg vaj
* 25 dkg porcukor
* 1 vaníliás cukor
* 5 cl sütőrum
Bevonathoz:
* 1 tábla tej tortabevonó
* 2 ek étola
1. A tojássárgákat habosra keverjük 20 dkg cukorral és 10 evőkanál vízzel.
2. A lisztet elkeverjük a dióval és a sütőporral és az előzőekhez adjuk.
3. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük és óvatosan a krémhez keverjük.
4. Kivajazott, kilisztezett tepsibe simítjuk és előmelegített sütőben, közepes hőfokon megsütjük.
5. A krémhez a diót megfőzzük a tejben. A vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral és a diós krémhez adjuk.
6. A megsült tészta tetejét meglocsoljuk a rummal és megkenjük a krémmel. 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük, míg a tetején a krém meg nem szilárdul. Ekkor rákenjük az olajjal elkevert olvasztott tortabevonót.
7. Hűtőben tárolandó!
Az élesztőt 1 dl langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk. A többi hozzávalót tálba mérjük, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, és tésztát dagasztunk belőlük. Lefedve, langyos helyen...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElőször a golyókat készítsük el,majd félre tesszük hűvös helyre. A hozzávalókat simára keverjük és vizes kézzel dió nagyságú gombócokat formázunk. Az egész tojásokat a cukorral...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojás és a vaj kivételével mindent összekeverünk, és legalább 30 percig pihentetjük. A pihentetés után beletesszük a tojást és a vajat, majd alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverjük össze a lisztet, a porcukorral a szódabikarbónával és a sütőporral. Egy másik tálban keverjük össze a vaníliakivonatot a joghurttal és a tojással. Ezt a keveréket öntsük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű