Hozzávalók:
A gyúrt tésztához:
30 dkg liszt
15 dkg margarin
15 dkg porcukor
1/2 csomag sütőpor
3 tojássárgája
kevés tej
A piskótához:
2 tojás
20 dkg porcukor
1 dl étolaj
2 dl tej
20 dkg liszt
2 evőkanál kakaópor
1/2 csomag sütőpor
A rudak töltéséhez:
20 dkg darált dió
ízlés szerinti mennyiségű cukor
baracklekvár
A mázhoz:
1 csomag főzésnélküli vanília pudingpor
18 dkg margarin
18 dkg porcukor
2 evőkanál tej
A díszítéshez:
fehér és kakaós tortabevonó csokoládé (elmaradhat).
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 4 részre osztjuk. Külön-külön 25 × 39 cm-es tepsi nagyságúra nyújtjuk, majd megkenjük baracklekvárral, megszórjuk cukros dióval és egyenként feltekerjük, mint a bejglit. A rudakat a tepsibe helyezzük. A piskóta hozzávalóiból a tojásokat a cukorral jól kikeverjük, majd hozzákeverjük a többi hozzávalót és a rudakra öntjük. Előmelegített sütőben 180°C-on megsütjük.
A bevonathoz gőz felett a margarint a cukorral és a tejjel (robotgéppel) jó sűrűre kikeverjük. Amikor jól sűrűsödik, hozzákeverjük a vaníliás pudingport és még tovább keverjük, míg teljesen sűrű nem lesz.
A kihűlt tésztára kenjük, majd olvasztott csokival díszíthetjük.
A hagymát vágd nagyon apróra, és pirítsd meg egy kevés olajon. Ezután öntsd rá a szintén nagyon apróra vágott gombát, és fűszerezd meg. Amikor a levét elfőtte - ez akár 20 perc is...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézHúzzuk le a barackok héját, vegyük ki a magjukat. Negyed részét apró kockákra vágjuk, üvegtálba téve a cukor felével meghintjük, és egy órára lehűtjük. A többi barackot darabokra v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: Megpucoltam 12 gerezd fokhagymát, és bedobáltam őket az aprítógépbe. Egy fazékban alig 2 kanál olívaolajon megpirítottam a fokhagymát, majd rászórtam 2-3 evőkanál liszt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű