Családireceptkönyv.hu

Diós szempár


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:






Hozzávalók:

A gyúrt tésztához:

30 dkg liszt
15 dkg margarin
15 dkg porcukor
1/2 csomag sütőpor
3 tojássárgája
kevés tej

A piskótához:

2 tojás
20 dkg porcukor
1 dl étolaj
2 dl tej
20 dkg liszt
2 evőkanál kakaópor
1/2 csomag sütőpor

A rudak töltéséhez:

20 dkg darált dió
ízlés szerinti mennyiségű cukor
baracklekvár

A mázhoz:

1 csomag főzésnélküli vanília pudingpor
18 dkg margarin
18 dkg porcukor
2 evőkanál tej

A díszítéshez:

fehér és kakaós tortabevonó csokoládé (elmaradhat).



Elkészítés:


Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 4 részre osztjuk. Külön-külön 25 × 39 cm-es tepsi nagyságúra nyújtjuk, majd megkenjük baracklekvárral, megszórjuk cukros dióval és egyenként feltekerjük, mint a bejglit. A rudakat a tepsibe helyezzük. A piskóta hozzávalóiból a tojásokat a cukorral jól kikeverjük, majd hozzákeverjük a többi hozzávalót és a rudakra öntjük. Előmelegített sütőben 180°C-on megsütjük.

A bevonathoz gőz felett a margarint a cukorral és a tejjel (robotgéppel) jó sűrűre kikeverjük. Amikor jól sűrűsödik, hozzákeverjük a vaníliás pudingport és még tovább keverjük, míg teljesen sűrű nem lesz.
A kihűlt tésztára kenjük, majd olvasztott csokival díszíthetjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Avokádós gazpacho
Avokádós gazpacho

A paprikákat sütőben vagy grill alatt megsütjük, héjukat lehúzzuk. Minden alkotórészt összeturmixolunk. Ha valaki nem szereti, hogy ilyen sűrű, felhígíthatjuk zöldségalaplével....

Elkészítési idő: 8 perc
Nehézség: Könnyű
share
Sárgadinnye leves
Sárgadinnye leves

A sárgadinnyéket félbevágjuk, kimagozzuk és megpucolva 2-3 cm-es kockákra vágjuk. Turmixgépbe rakunk 3 marok dinnyét és ráöntjük a tejszínt, valamint a porcukrot. Mikor szép simá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar palacsintatorta
palacsintatorta

A mascarponét keverjük alaposan össze a porcukorral, a vaníliás cukorral, és a mogyorókrémmel. A habtejszínt (v. hulalát) verjük fel kemény habbá. Helyezzük a tányérra egy p...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk